Multumesc frumos pentru raspuns, dna avocat. Insist totusi cu acea poprire, deoarece la aceasta data sunt singura intretinatoare a fiicei mele, fostul sot care si-a luat angajamentul sa-i dea lunar suma de 500 ron, este cercetat penal pt luare de mita, iar eu fac naveta Giurgiu-Bucuresti. Nu se poate invoca situatia materiala precara in care ma aflu la aceasta data? Fata mea mai are 1 an de facultate si ma descurc foarte greu. In legatura cu viitoarea mostenire, parintii mei detin la aceasta data, 2 imobile: 1 in Giurgiu( o casa mai mare) si celalalt la tara, o casa obisnuita. Pe langa imobile mai au si 6 ha de pamant arabil. Ne gandeam ca, imobilul din Giurgiu sa-i fie dat fiicei mele, iar casa de la tara si pamantul, surorii mele. Intrebarea mea este, care este forma de punere in posesie, pe care fostul sot sa nu o poata ataca. Pot parintii mei sa faca donatii pt cele doua? Testamentul, ajuta la ceva? Poate fi atacat? Si daca ei fac testament, dupa aceea am inteles ca la decesul unuia dintre parinti, se deschide succesiunea. Se plateste din nou? Pe mine ma mai citeaza la succesiune? Pe scurt, cum sa fac sa nu aiba acces la mostenire? Va multumesc anticipat! |
|