Forum avocaţi > Litigii

Poprire dupa divort

28-05-2015
Vizitator
Buna ziua!
Am divortata in anul 2012, in urma unei intelegeri notariale intre mine si fostul sot. Astfel, m-am angajat sa-i dau in momentul semnarii divortului suma de 11000 euro, iar restul pana la 25000, respectiv 14000 euro, la finele anului 2014. Nu am reusit acest lucru si am fost executata silit, prin poprire pe salariu, la aceasta data nemaiavand alte bunuri.
As dori sa va adresez 2 intrebari:
1. conform art 783. codul de procedura civil, ar trebui sa-mi fie poprite pana la 1/3 din salariu. Eu am salariu de 1500 ron. 1/3, ar insemna 500 ron. Se pot opri si mai putin, de exemplu 200 ron? Si daca da, in ce conditii?
2. parintii mei traiesc amandoi. Dupa moartea lor am inteles ca se face succesiunea si fostul sot, are dreptul sa revendice anumite bunuri, a caror valoare sa fie 14000 ron. Intrebarea mea este daca pot sa-mi protejez intr-un fel aceasta mostenire. Ma gandesc, ca parintii mei sa-i lase prin testament sau alta forma de punere in posesie, fiicei mele majore, toata partea mea. Mentionez ca mai am o sora.
Va multumesc anticipat!
Răspunde
 02-06-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
1. Nu se poate popri mai putin decat este prevazut de lege, altfel ar comite o ilegalitate firma la care lucrati. Procentul ramane de 1/3 pt un singur creditor urmaritor.

2. Se poate ca partea dvs de mostenire sa fie transferata direct fiicei, fara a incalca cota parte ce revine surorii dvs.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-06-2015

Multumesc frumos pentru raspuns, dna avocat.

Insist totusi cu acea poprire, deoarece la aceasta data sunt singura intretinatoare a fiicei mele, fostul sot care si-a luat angajamentul sa-i dea lunar suma de 500 ron, este cercetat penal pt luare de mita, iar eu fac naveta Giurgiu-Bucuresti. Nu se poate invoca situatia materiala precara in care ma aflu la aceasta data? Fata mea mai are 1 an de facultate si ma descurc foarte greu.

In legatura cu viitoarea mostenire, parintii mei detin la aceasta data, 2 imobile: 1 in Giurgiu( o casa mai mare) si celalalt la tara, o casa obisnuita. Pe langa imobile mai au si 6 ha de pamant arabil.
Ne gandeam ca, imobilul din Giurgiu sa-i fie dat fiicei mele, iar casa de la tara si pamantul, surorii mele.

Intrebarea mea este, care este forma de punere in posesie, pe care fostul sot sa nu o poata ataca.
Pot parintii mei sa faca donatii pt cele doua?
Testamentul, ajuta la ceva? Poate fi atacat? Si daca ei fac testament, dupa aceea am inteles ca la decesul unuia dintre parinti, se deschide succesiunea. Se plateste din nou? Pe mine ma mai citeaza la succesiune?

Pe scurt, cum sa fac sa nu aiba acces la mostenire?

Va multumesc anticipat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.