Forum avocaţi > Litigii

Dezbaterea mostenirii

17-06-2015

Buna ziua va rog sa ma ajutati!Eu sunt reclamanta in proces de dezbaterea mostenirii de la bunici,iar parata (matusa mea)a pus martor o verisoara de a ei,este posibil?pt ca am inteles ca martorii nu trebuie sa fie rude.Multumesc mult!
Răspunde
 19-06-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Conform codului de procedura civila, rudele si afinii pana la gradul IV nu pot fi audiati ca martori decat daca partea adversa este de acord.

Probabil ca "verisoara matusii" depaseste aceasta interdictie.

Va trebui sa vorbiti cu un avocat care sa va calculeze gradul de rudenie din punct de vedere legal.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-06-2015
Vizitator
Gresit, martorii pana la gradul al III-lea inclusiv (nu al IV-lea) nu pot fi martori.
Asta scrie in art. 315 din noul Cod de Procedura

Sa apeleze la avocat sa-i spuna un grad de rudenie?!
Verisorul e gradul 4. Cat aveati de gand sa-i ceriti pe aceasta informatie?! Sa stiti ca unele lucruri le puteti spune si gratuit ca nu va pica mana si oricum le va afla din alta parte gratuit daca nu de la dumneavoastra. Dar se pare ca numai informatiile gresite le oferiti gratuit.
Răspunde
 19-06-2015
Vizitator
Ungurasu Lenuta a scris pe 17-06-2015:
Buna ziua va rog sa ma ajutati!Eu sunt reclamanta in proces de dezbaterea mostenirii de la bunici,iar parata (matusa mea)a pus martor o verisoara de a ei,este posibil?pt ca am inteles ca martorii nu trebuie sa fie rude.Multumesc mult!

Da, este posibil si legal pentru ca verisorul este ruda de gradul IV iar legea interzice ascultarea ca martori numai a rudelor pana la gradul III inclusiv.
Răspunde
 20-06-2015

Multumesc doamna Car3men.
Răspunde
 20-06-2015

Doamna Luana multumesc mult!
Răspunde
 20-06-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Conform art.315(1)pct.1 NCPC Nu pot fi martori rudele si afinii pana la gradul al treilea inclusiv.
In cazul dvs.este posibil deoarece verisoara este ruda de gradul IV si nu trei.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.