Forum avocaţi > Litigii

Contract Apa Nova si Enel al proprietarului decedat

25-06-2015

Buna ziua,

Bunica mea, fosta proprietara a casei a decedat acum aproximativ 6 luni.
Succesiunea s-a incheiat intre cei 3 copii al dansei.

Contractul Enel al bunicii a fost reziliat, iar mama (actuala coproprietara) a incheiat un nou contract pe numele ei. Energie electrica le-a ramas si celor cu care impartim proprietatea, fratele mamei, care defapt e plecat, iar concubina lui refuza sa plateasca facturile, practic vrea sa consume curent dar sa nu plateasca deloc.

As vrea sa stiu daca pot in mod legal sa nu ii mai furnizez energie electrica pe contractul mamei, nu mi se pare legal ceea ce face ea. E ca si cand ar fura internet sau orice alta chestie de la mine.

Iar a doua nelamurire o am in vedere cu contractul Apa nova, acest contract este inca pe numele bunicii decedate, facturile vin pe numele ei, am incercat sa inchei sau sa preiau contractul pe numele mamei dar nu am reusit. Persoana de la relatii cu clientii a spus ca trebuie acordul tuturor mostenitorilor. Problema e ca unul dintre mostenitori este plecat din tara, iar concubina lui foloseste aceste utilitati apa si curent, dar nu prea vrea sa plateasca facturile fiindca nu are servici etc.

Nu stiu ce legi s-ar aplica in cazul asta, n-am gasit nimic online, e o situatie ciudata, dar trebuie sa existe o cale sa ma pot separa de ei de la utilitati.

Multumesc anticipat.
Răspunde
 23-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca ati dezbatut succesiunea, dar nu ati facut si iesirea din indiviziune, acesta este motivul penru care institutiile implicate in furnizarea serviciilor nu procedeaza la incheierea contractelor cu fiecare mostenitor.A avea un certiifcat de mostenitor nu este suficient in situatia in care sunt mai multi mostenitori. iesirea din indiviziune este un proces in cadrul caruia se stabileste, dupa efectuarea unei expertize, care este efectiv partea in natura care revine fiecarui mostenitor.
Este adevarat ca nu este corect ca actuala concubina a fratelui sa nu plateasca ceea ce consuma, dar cat timp nu aveti facuta iesirea din indiviziune nu puteti sista nimic, si nici institutiile nu pot incheia mai multe contacte, dupa cum am aratat mai sus.
Separarea dvs. la utilitati se va putea face numai dupa acel al doilea proces la care m-am referit.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-07-2015

Multumesc doamna avocat Aurora.
Inca o intrebare daca imi permiteti.

Cunoasteti, aproximativ, ce costuri implica aceasta procedura ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.