Buna ziua, In luna mai am semnat un antecontract de vanzare-cumparare al unui apartament din Roman, dobandit cu certificat de mostenitor la o firma imobiliara din Roman, primind un avans de 2 000 euro, din care am platit 400 euro comisionul firmei si 100 euro pt. intabularea apartamentului, urmand ca diferenta de 19 000 euro sa o primesc pana la 01.09.2015 (data autentificarii contractului), cu o d-na de 75 de ani din Roman. Ea avea o casa in Roman, iar nepotii din Bucuresti au convins-o sa vanda casa si sa se mute in apartament. La punctul V din antecontract (raspunderi contractuale) se stipuleaza ca « forta majora (eveniment independent de vointa partilor, impevizibil si insurmontabil, aparut dupa incheierea antecontractului si care obliga partile sa-si execute obligatiile asumate) exonereaza partile de raspundere in cazul executarii necorespunzato are sau cu intarziere a obligatiilor asumate ptin prezentul contract. In caz de forta majora se va aduce celeilalte parti existenta acesteia si se va dovedi prin acte exonerarea sa de raspundere. Daca una din parti refuza sa-si execute obligatiile asumate, cealalta parte este indreptatita sa solicite instantei judecatoresti pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic. Daca cumparatorul se se razgandeste si nu mai doreste sa cumpere imobilul, dupa ce a fost semnat antecontracul, pierde avansul platit. Firma imobiliara m-a anuntat ca d-na (promitent cumparator) a decedat, iar nepotii d-nei imi solicita avansul, 2000 euro, desi eu mi-am executat toate obligatiile contractuale (certificat energetic, intabulare...). Cum as putea anula antecontractul, nepotii nu au certificat de mostenitor, in Roman dureaza cel putin 2 saptamani si nici nu-i cunosc, nici unul dintre ei nu cred ca ar parasi capitala pt. Roman. Va multumesc anticipat ! |
|