Bună seara! Mă numesc Laura G., sunt din Bucureşti şi sunt căsătorită din 2002. În anul 2006, soţul meu a luat un credit de nevoi personale fără garanţii sau giranţi de la BancPost în valoare de 10.000 de euro (i s-au înmânat 9.500 pentru că a trebuit plătit nu ştiu ce comision). Cu aceşti bani am achiziţionat un teren, iar în acte suntem proprietari amândoi, şi eu, şi soţul meu. Au început ratele să curgă, le-am plătit pe toate la timp şi chiar cu câţiva euro în plus întotdeauna, deci am fost buni platnici. Din păcate, cam din 2011 nu ne-am mai permis să plătim deoarece am rămas fără servicii amândoi. Banca a avut înţelegere faţă de noi doar pe perioada de şomaj a soţului, când au scăzut rata de la 200 de euro, la 20 de euro lunar. În momentul când perioada de şomaj a soţului s-a încheiat, el a fost la bancă pentru a discuta ce era de făcut mai departe, deoarece el îşi găsise un serviciu slab plătit, iar eu nu. Banca însă nu a considerat necesar să ne dea un răspuns şi rata a revenit brusc la 200 de euro, motivând că suntem buni platnici şi nu există niciun motiv de reeşalonare, deşi soţul le-a comunicat că ratele iniţiale depăşesc cu mult posibilităţile noastre financiare actuale. Timp de vreun an şi mai bine am tot fost somaţi în fel şi chip ba de bancă, ba de firme de recuperare să plătim, neţinându-se cont sub nicio formă că nu ne mai permitem acele sume. Menţionez că din 18.000 de euro cât trebuia să dăm înapoi, am plătit în jur de 10.000 de euro. Acum câteva zile am primit o înştiinţare de la bancă în care ni se spune că dosarul nostru a fost înaintat unui executor judecătoresc pentru executare silită. Aş dori să ştiu în aceste condiţii la ce să mă aştept, având în vedere că pe numele soţului este doar maşina noastră şi jumătate din acel teren. Menţionez de asemenea, că anul trecut eu am făcut o succesiune de pe urma mamei mele pentru apartamentul în care locuim şi la care soţul meu nu are niciun drept. Întrebarea mea concretă este: ce anume ne poate lua banca, poate lua terenul chiar dacă deţin şi eu jumătate, poate banca atenta cumva la apartamentul moştenit de mine, ce e de făcut, sunt disperată şi nu ştiu încotro s-o apuc! Vă rog din suflet, ajutaţi-mă, daţi-mi un sfat, ce aş putea face? |
|