|
07-08-2015 |
 | Ionela Vizitator |
| Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie:ingijesc de zece ani doi soti,acum in varsta de 84 de ani.In urma cu cinci ani am incheiat la notariat un testament prin care imi lasa totate bunurile cu clauza de intretinere.In urma cu 3 luni el a fost spitalizat si acum este mai slabit,iar ea a fost diagnosticata cu o forma moderata de dementa senila si urmeaza tratament specific.Mentionez ca nu au copii,dar ea are o sora de 86 de ani care nu este de acord sa-mi ramana mostenirea.Ar putea aceasta sa atace testamentul in cazul in care decedeaza cumnatul ei si ramane sora in viata data fiind problema de care sufera de 3 luni?Daca are aceasta problema de sanatate si ar deceda sotul ei,ea ar putea face alt testament care sa fie valabil,in favoarea altcuiva?Ar putea invoca cumva ca in momentul intocmirii testamentului sora ei era bolnava?multumesc ! | |
|
|
|
07-08-2015 |
| Orice este posibil. Oricare dintre variante se poate intampla. Ramane de vazut, daca va apela la una din aceste variante, la momentul respectiv, ce se poate face, in functie de care varianta o alege. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
10-08-2015 |
 | Ionela Vizitator |
| Nu m-ati ajutat cu nici o lamurire d-na avocat Petrescu!Inteleg din ce mai citesc ca fratii nu sunt mostenitori rezervatari deci sora ei nu are drept la mostenire.Cel mult ar putea ataca testamentul pt. nulitate,dar el este incheiat in 2011 si testatara a fost diagnosticata cu dementa in urma cu trei luni,deci ce sanse exista? Multumesc oricum pentru timpul acordat citirii mesajului! | |
|
|
|
10-08-2015 |
| D-na imi pare rau, ca dvs. considerati ca nu v-am ajutat! Eu v-am raspuns destul de corect la ceea ce ati intrebat. Dvs. nu ati inteles raspunsul. Sa vi-l traduc: in primul rand vorbim despre probabilitati; nu este nimic concret. Evident ca orice cetatean are dreptul sa se adresese in justitie cu o cerere. Ramane de vazut la final, in functie de obiectul cererii respective, daca este sau nu admisibila. In cazul dvs. vorbim despre situatii posibile daca... In functie de obiectul cererii pe care o va depune in instanta, reveniti cu intrebarea (sau mai corect contactati direct un avocat!) si veti afla un raspuns concret, la obiect. "... deci ce sanse exista? " ... adica???????????? ... ce "ce sanse exista" sa promoveze o actiune sau sa-i fie admisa o actiune???? la oricare dintre variante, este imposibil la acest moment sa va raspunda cineva concret!!! | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
21-08-2015 |
| Cat timp este in viata actul nu poate fi atacat de sora. Dupa deces, se poate ataca actul doar pt nulitate absoluta existenta la momentul incheierii actului, nu ceva ce survine ulterior. Pastrati dovezi ale starii de sanatate. Sigur ca cereri se pot face in instanta cat de multe, dar asta nu insemna ca va avea castig de cauza. In plus, cel care face o cerere trebuie sa o si dovedeasca. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
25-08-2015 |
 | Ionela Vizitator |
| Va multumesc!Exista cel putin doua persoane dintre cunostintele lor( care au devenit si cunostintele mele) si cativa vecini,martori la modul in care am grija de ei!Eu ma bucur ca ei sunt inca amandoi si astfel nu-i chinuie singuratatea(marea problema a batranetii) si sper sa nu ajung prin instante cu sora d-nei,desi aceasta a recurs frecvent la aceasta metoda pentru a mai mosteni de la parintii lor si fratii acestora! | |
|
|
|
21-05-2021 |
 | Chery Vizitator |
| Buna!Poate reușește cineva sa ma lămurească și pe mine. Din spusele ei Mama mea ar fi făcut un testament în urma cu câteva luni lăsând un apartament copilului meu,adică nepotului ei,iar mie o garsoniera ,ceea ce nu îmi convine e ca fiul meu deși major la vârsta de 19 ani nu are înțelepciunea, și capacitatea necesara a unui adult încât sa păstreze acel apartament avertizându-ma ca îl va vinde dorind sa-si deschidă o afacere. Consider ca la cei 19 ani imaturitatea, lipsa experientei în viata ,și o judecata superficială își spune cuvântul. Precizez,faptul ca niciodată nu am avut o relație foarte apropiata cu mama mea,deși sunt unica fiica ,dar se va subînțelege de ce, în cele ce urmează. Mama a fost internata de nenumărate ori la spitalul de psihiatrie chiar înainte de a ma naste eu,iar după nașterea mea la fel având diverse diagnostice ca de exemplu: Dezvoltare paranoica pe fondul unei structuri dizarmonice a personalității. Sindrom nevrotic depresiv cenestopat.Si cel mai grav fiind faptul ca în anul 1995 i s-a făcut un dosar unde se dovedește ca este bolnava psihic periculoasa încadrându-se în Decretul 313 din 1980 Întrebarea este ,cum pot sa anulez acest testament avand în vedere faptul ca am dovezi cu ieșirile din spital și cu toate diagnosticele puse negru pe alb în care se dovedește ca are tulburări de personalitate și e bolnava psihic. Precizez ca Mama se afla în viata ,dar a fost recent depistata cu cancer în ultimul stagiu.Va rog din suflet sa îmi dați un răspuns.Nu vreau sa ajung sa ma judec cu propriul meu copil pentru deciziile și inepțiile mamei mele pe fondul problemelor psihice de care suferă de ani de zile, iar nefăcând un tratament si refuzând categoric ca ar suferi de o boala psihica acesta boala s-a agravat și comportamentul ei este deplorabil .As vrea sa știu ce portiță exista și unde sa ma adresez sa pot face dovada ca acel testament legalizat la notar și înregistrat la RNNEL nu poate fi valabil aducând dovezile necesare ,iar în cazul în care acest testament nu este încă făcut as dori sa știu unde pot sa mă adresez și cui sa fac dovezile cu privire la bolile psihice de care suferă ca în viitor sa nu poată sa fie luata în considerare pentru redactarea unui testament legalizat? Mulțumesc! | |
|
|
|
23-05-2021 |
 | Altcineva Vizitator |
| @Chery: Ati pus o intrebare extrem de pertinenta, din punct de vedere legal. Sunt curios daca vi se va raspunde. | |
|
|
|
23-05-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Exista Centrul National de administrare a registrelor notariale, INFONOT. Orice persoana, contra cost, poate depune cereri de interogare a registrelor. Pentru a vedea daca exista un testament va adresati centrului ptr. a obtine raspuns prin interogarea RNNEL (unde sunt inscrise testamentele in forme autentice,codicile, revocari, donatii) Daca exista testament, il puteti ataca dupa decesul testatorului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
27-05-2021 |
 | Altcineva Vizitator |
| Am si eu o intrebare, daca se poate: in cazul unei persoane varstnice cu dementa senila nediagnosticata in momentul incheierii testamentului si fara antecedente psihiatrice, se poate declara nulitatea testamentului ulterior incheierii sale (ex. la cativa ani dupa), sau nu deoarece perioada de declansare a patologiei psihiatrice de care ar suferi persoana care a incheiat testamentul nu poate fi stabilita cu exactitate (caz in care testamentul ar continua sa existe)? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |