Forum avocaţi > Litigii

Cum se imparte casa?

09-08-2015
Vizitator
Buna ziua! La 2 ani dupa casatorie am platit impreuna cu sotul meu sulta de 30000 e catre fosta lui nevasta in felul acesta devenind unic proprietar. Sotul meu arr din prima casatorie o fata de 25 de ani, noi avem impreuna un baiat de 8 ani. Acum 10 zile sotul meu a decedat si la 2 zile dupa inmormantare m.am trezit ca ma ameninta fata lui ca ma da afara din casa si sa.i dau jumatate din valoarea casei. Intrebarea mea este:cum se imparte casa? Conteaza sulta pe care am achitat.o cu tatal ei? Mentionez ca acesta a lasat testament prin care isi lasa partea lui baiatului, relatia cu fata fiind inexistenta. Multumesc anticipat
Răspunde
 10-08-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

In primul rand, in cazul in care exista un testament si acesta este valabil incheiat , respectivul inscris are prioritate . Prin urmare, in situatia de fata in cazul in care tatal a lasat prin testament apartamentul fiului sau, atunci acesta din urma va devein unic proprietar al imobilului cu inlaturarea celorlalti mostenitori cu vocatie (dvs si sora).

In al doilea rand, copilul din prima casatorie are calitatea de mostenitor rezervatar, aceasta inseamna ca irelevant de existenta testamentului si fata va avea dreptul la o cota parte din mostenirea tatalui .Rezerva succesorală a fiecărui moştenitor rezervatar este de jumătate din cota succesorală care, în absenţa liberalităţilor sau dezmoştenirilor, i s-ar fi cuvenit ca moştenitor legal.

Pentru un raspuns mai detaliat este nevoie de analiza inacrisurilor existente , inclusiv a testamentului. Raspunsul primit acum se raporteaza exclusiv la informatiile afisate in msj dvs.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.