Forum avocaţi > Litigii

Succesiune prin intermediul instantei de judecata

21-08-2015

Buna ziua, Va rog frumos sa ma indrumati intr-o problema : Au fost 4 frati din care in viata doar unul. Matusa mea care nu a mai fost casatorita a decedat anul trecut pe 20 septembrie. Mama mea si inca un frate au decedat inaintea matusii. De la unchiul decedat sunt 5 copii (in alt oras) iar de la mama 2 copii (matusa decedata a locuit in acelasi oras cu noi 2 si unchiul in viata) . Bunicii sunt si ei decedati. Matusa mea nu a lasat testament. Unchiul in viata nu ne-a chemat la dezbaterea succesiunii. Si-a trecut apartamentul si bunurile matusii pe numele lui. Am aflat abia luna aceasta. Toate actele au fost la el. Am fost la un avocat dar mi se pare foarte complicata si costisitoare procedura - ceilalti verisori o parte sunt in strainatate o parte in alt oras. Eu trebuie sa platesc toate taxele de timbru ? Toate legalizarile de certificate nastere, casatorie ? Nici nu stiu daca ceilalti vor sa vina la succesiune. Nu pot deschide judecata doar in numele meu si sa se imparta si la ceilalti ce li se cuvine? Va rog dati-mi un sfat. Cheltuielile de judecata se platesc la sfarsit? Va multumesc.
Răspunde
 22-08-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

In primul rand, in cazul dvs o solutie este sa apelati la concursul instantei de judecata pt a obtine, in linii mari, anularea certificatului de mostenitor ce nu reflecta realitatea si impartirea bunurilor succesorale in raport cu toti mostenitorii conform cotelor prevazute de Codul Civil.

In al doilea rand, cererea de chemare in judecata este indicat sa fie introdusa in numele tuturor mostenitorilor ce doresc sa li se recunoasca dreptul si sa obtina cota-parte din mostenire. Cei care sunt plc in strainatate pot fi reprezentati prin avocat in fata instantei de judecata.

In al treilea rand, taxa de timbru se plateste de catre toti cei care introduc cererea de chemare in judecata. Cheltuielile de judecata se acorda de instanta, la cerere, la finalul litigiului in favoarea partii/partilor care au castigat. Ele cuprind contravaloarea taxei de timbru, onorariu de avocat etc.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 23-08-2015

Va multumesc frumos pentru raspuns.

As dori sa va mai intreb : daca ceilalti verisori nu vor sa-si ceara drepturile ( eu o sa-i mentionez pe toti ) pot sa deschid procesul ? Ce cota parte ne revine noua (celor 2 frati )
Răspunde
 26-08-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Trebuie vazut daca au acceptat expres sau tacit succesiunea in termenul legal.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2015

Va multumesc frumos pentru raspuns.
Am reusit sa vorbesc si cu ceilalti verisori si sunt de acord sa mergem la judecata.
As dori sa va mai intreb de ce un apartament cu 3 camere cu o suprafata de 70 mp, la parter, situat intr-un bloc vechi de peste 50 ani zona A, are o valoar impozabila de un miliard si doua sute lei intr-un orasel mic de provincie - Onesti. Cam cat ar trebui sa platesc taxa de timbru? Uneori vrem sa ne obtinem drepturile dar cheltuielile prin tribunale ne coplesesc. De asta profita uneori cei care sunt certati cu LEGEA si fac ilegalitati. Va multumesc.
Răspunde
 01-09-2015
Vizitator
Buna ziua,as vrea sa ma ajutati cu un raspuns in problema noastra daca se poate.Bunica sotului meu ne-a dat o bucata de teren sa ne construim o casa mentionez ca,copii ei au fost de-acord.Am facut un acord verbal, fara acte sa o ingrijim pana la moarte cu toate cheltuielile:curent,telefon ,mancare etc.,bunica a decedat dupa doi ani iar copii ei zece la numar au inceput proces de succesiune fara sa recunoasca,ca ne-a dat si noua terenul si am construit casa pe el.Acuma se intabula numai pe cei zece frati si unul dintre frati se intabula pe terenul nostru nu mai zic,ca a fost la primarie in localitate acel frate si a facut nu stiu ce act ca sa nu putem scoate nici macar pozitie pana nu se intabula,cel mai probabil sant mana in mana cu cei de la primarie pt ca am cerut sa vad actul ala care inpiedca sa ne dea pzitie si nu era nicaieri.Dati-mi un sfat va rog sa vedem ce e de facut
Răspunde
 03-09-2015

Doamna Ioana cred ca ati gresit adresa
Răspunde
 14-09-2015

Avocatul v-a informat bine daca ati inteles ca este complicat si costisitor.
Va veti recupera banii dupa proces dar dvs. veti plati tot pentru proces.
Răspunde
 18-09-2015

Va multumesc pentru raspuns. Am demarat actiunea. A trebuit sa fac imprumut la banca.
Răspunde
 19-09-2015

Nu aveati alta varianta in caz de neintelegere si asteptand pierdeati vremea deoarece in mod inevitabil tot acolo ati fi ajuns...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.