| Danila Costica Vizitator |
| Buna ziua , Urmare unui titlu executoriu emis de A.N.A.F. , urmat de instiintare poprire catre CASA JUDETEANA DE PENSII , era de retinut 1/3 din pensia lunara , asa cum este prevazut de reglementarea legala , fiind o singura poprire . Pana aici toate bune , dar retinerile sunt eronate , asfel in luna aprilie se retine , prima transa ,de C.J.P.( corect) , apoi , la a doua transa , in luna mai mi se retine de data aceasta dublu (eronat ) de catre C.J.P. cat si de banca ca urmare a unei comunicari emise de A.N.A.F., dupa care pentru iunie, la transa a treia , se retine doar de C.J.P Sunt instiintat de A.N.A.F. ,,ca urmare a achitarii obligatiilor restante s-a dispus sistarea executarii silite" . Dar , spre surpriza mea, luna urmatoare se retine in continuare , inca o transa , de catre A.N.A.F. (eronat ) . Reclamatiile catre A.N.A.F. au fost fara rezultat . M-am adresat catre A.N.P.C. ,prima reclamatie , prin formularul tipizat depus , reclamand A.N.A.F. , dar primind raspuns in afara cauzei , se face referire la banca , ea neavand calitatea de tert poprit , in acest caz este executor de servicii bancare . M-am adresat catre A.N.P.C. ,a doua reclamatie , prin formularul tipizat depus , reclamand modul de executare a popririi suplimentare de catre C.J.P. , aceasta nemai-avand calitatea de tert poprit , prin raspunsul primit sunt informat ca , - ,, La data de 03.07.2015 s-a inregistrat la C.J.P. decizia de ridicare a masurilor de executare silita.....termenul limita de comunicare a operatiunilor de acesr gen este de 18 a fiecarei luni pentru luna urmatoare". Deci, din cele prezentate bugetul de plati se intocmeste de catre C.J.P. la data de 18 pentru luna urmatoare dar cum se justifica efectuarea unei retineri dupa ce i se retrage Casei Judetene de Pensii calitatea de tert poprit. - ,, Pana in acest moment Adminstratia Judeteana a Finantelor Publice , nu a restituit catre C. J. de Pensii suma retinuta din drepturile lunii iulie 2015 ". Deci , din cele prezentate se recunoaste efectuarea retinerii dupa retragerea calitatii de tert poprit . Nu se specifica in raspuns de ce s-a retinut in a doua transa si de catre banca , depasindu-se 1/3 din pensia lunara . Pensia pentru luna august s-a efectuat conform cuponului de pensie , deci am de primit pe relatia A.N.A.F. - C.J.P. Aprecieri : 1. pensia constitue un drept patrimonial , iar diminuarea pensiei ar leza acest drept si ar echivala cu o expropriere . 2. notiunea de bun inglobeaza orice interes al unei persoane de drept privat ce are valoare economica , astfel incat dreptul la pensie este asimilat dreptului de proprietate . Consideratii : - sunt argumente , prin inscrisuri , pentru acuzatii referitoare la daune - pretentii Va solicit ca din experienta D-vs in materie executari - popriri eronate sa - mi indicati cadrul legal pentru actionare in instanta . Daca sunt nelamuriri va stau la dispozitie . Va multumesc pentru timpul acordat , Danila Costica , 0724/544566 | |
|
|