Forum avocaţi > Litigii

Am împuternicit o ruda , prin procura, sa se ocupe de succesiune și sa vândă partea mea

27-08-2015
Vizitator
Vă rog să mi dați și mie un răspuns. Tatăl meu a lăsat printr-un testament notarial autentificat, toate bunurile sale (o casa și teren) sa le folosească mama mea cât trăiește, urmând ca după moartea ei , casa sa-mi revină mie , iar terenul sa se împartă intre cei trei copii ai lui, adică eu și doi frați vitregi .După moartea lui și a mamei mele , eu locuind în alt județ , am împuternicit o ruda , prin procura notariala, sa se ocupe de succesiune și sa vândă partea mea din moștenire. Cu toate ca știa de existenta testamentului , acesta a vândut tot terenul și si-a oprit dansul banii.Cum trebuie procedat ca frații mei sa-si obțină dreptul lor.Mentionez ca testamentul în original este la mine .Mulțumesc mult.
Răspunde
 27-08-2015

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Aveti posibilitatea sa solicitati in instanță anularea contractului de vanzare-cumparare încheiat intre acea ruda si cumpărători. Depinde de forma în care s-a încheiat contractul ( respectiv, prin act autentic la notariat sau prin act sub semnătura privată, desi pentru imobile terenuri forma autentică este obligatorie, practica judiciară însă ofera multe exemple de acte încheie " de mână"). Mai mult decât atât, daca acei cumpărători au fost de bună -credința în momentul achiziționării, atunci lucrurile se complica. Prezentati toate înscrisurile si alte probe pe care le detineti unui avocat, care in urma unei analize amanuntite va oferi solutia optima.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-08-2015

Persoana care a luat banii trebuie actionata in judecata ca sa va recuperati banii daca nu vrea sa va dea banii.

Ulterior veti putea rezolva problema cu ceilalti mostenitori.

Se poate face si o plangere penala insa e posibil sa va complicati daca procedati in acest mod si sa dureze foarte mult.
Răspunde
 28-08-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Trebuie introdusa actiune in instanta de anulare a contractului de vanzare-cumparare încheiat intre acea ruda si cumpărători Pentru a obtine car mai multe informatii in legatura cu pasii pe care trebuie sa-i urmati trebuie sa va prezentati cu actele pe care le detineti la un avocat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-11-2016
Vizitator
Sotul meu impreuna cu fratii sai a mandatat pe mama sa prin procura in vedera depunerii doc pt Apia.Aceasta si-a insusit 15. ooo ron dar sotul nu a primit nimic.As dori sa stiu cum se poate anula procura daca sunt trei trecuti pe aceeasiprocura se poate tot la notar sau numai prin judecatorie?Numai el doreste sa anuleze procura ceilalti nu deoarece si-au insusit foloase multumesc
Răspunde
 02-11-2016
Vizitator
Anca, procura se poate revoca la notar, însă în cazul tău mandatul deja a fost executat. Pentru recuperarea banilor va trebui să te adresezi instanței de judecată.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.