Forum avocaţi > Litigii

Iesirea din indiviziune fara sa fie chemati ceilalti copropietari

28-08-2015
Vizitator
Buna ziua!Se poate cere in instanta sau pe alta cale iesirea din indiviziune si aceasta sa se realizeze fara ca sa fie chemati ceilalti copropietari????Fratele meu sustine ca a realizat iesirea din indiviziune pe partea mostenita de la mama( aceasta fiind decedata)dar nu doreste sa ne arate actul.Prin urmare cred ca acest lucru nu se poate fara sa ne cheme si pe noi in instanta adica ceilalti 2 mostenitori tata si eu.va multumesc
Răspunde
 28-08-2015
Vizitator
Dana a scris pe 28-08-2015:
Buna ziua!Se poate cere in instanta sau pe alta cale iesirea din indiviziune si aceasta sa se realizeze fara ca sa fie chemati ceilalti copropietari????Fratele meu sustine ca a realizat iesirea din indiviziune pe partea mostenita de la mama( aceasta fiind decedata)dar nu doreste sa ne arate actul.Prin urmare cred ca acest lucru nu se poate fara sa ne cheme si pe noi in instanta adica ceilalti 2 mostenitori tata si eu.va multumesc
Mai mult decat atat a luat actele casei si ale pamantului si nu doreste sa ne dea cate o copie .Cum sct duplicat sau cum pot obt o serie de acte.precizez ca este violent si scandalagiu
.Vreau sa ma indrumati si sa stiu ce am de efectuat.de preferabil este de facut partajul dar el sustine ca vrea mai mult
Răspunde
 28-08-2015

Nu se poate face iesirea din indiviziune fara citarea tuturor coproprietarilor.

Va trebuie o dovada de la instanta ca sa scoateti duplicat.
Sau de la notar dar notarul nu va poate ajuta in mod efectiv daca nu va intelegeti.

Trebuie o dovada a calitatii de mostenitor.
Răspunde
 26-11-2016
Vizitator
Buna ziua.
Mama mea zilele trecute a incheiat un "contract de vanzare cumparare cu dezlipire si partaj voluntar".
In contract scrie ca vanzatorii, X si Y vand numitilor A, B, C, D, E, in indiviziune suprafata totala de 5.000 mp.
As vrea sa stiu daca mama mea imi poate vinde unul dintre cele 3 loturi cumparate, astfel incat eu si sotul meu sa fim proprietari exclusivi ai terenului, fara a avea vreo legatura cu ceilalti numiti in contract.
Copartajantii sunt implicati in aceasta posibila vanzare?
Va multumesc anticipat
Răspunde
 28-11-2016

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,

Este evident faptul ca el nu putea sa iasa din indiviziune fara a chema la notar sau in instanta pe ceilalti mostenitori.
Un prim aspect este acela al calitatii succesorale (de mostenitor). Aceasta se dobandeste prin cerfiticatul de mostenitor incheiat la notar. Aveti acest certificat?
Daca il aveti, atunci toti mostenitorii din act trebuie sa merga din nou la notar pentru a face partajul voluntar al tuturor bunurilor. Daca mostenitorii nu se intele, atunci se rezolva prin instanta aceasta problema.
Totusi, am senzatia ca nu exista acel certificat de mostenitor. In aceasta situatie, mergeti la notar, cu certificatul de deces, aratati notarului numele si adresele celorlati mostenitori, iar acesta ii va chema la biroul notarial pt dezbaterea succesiunii. Cazul fericit si rapid este atunci cand se prezinta toata lumea....Cazul mai complicat este cand nu se prezinta unul din ei si trebuie urmata calea judecatii.

In orice caz, ceea ce v-a spus el...ca vrea mai mult, sau obtine mai mult...nu se poate ...fiecare obtine exact cota care i se cuvine legal.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2016

Bucuresti
av.ralucaifrim@yahoo.com
Dana a scris pe 28-08-2015:

Buna ziua,

Este evident faptul ca el nu putea sa iasa din indiviziune fara a chema la notar sau in instanta pe ceilalti mostenitori.
Un prim aspect este acela al calitatii succesorale (de mostenitor). Aceasta se dobandeste prin cerfiticatul de mostenitor incheiat la notar. Aveti acest certificat?
Daca il aveti, atunci toti mostenitorii din act trebuie sa merga din nou la notar pentru a face partajul voluntar al tuturor bunurilor. Daca mostenitorii nu se intele, atunci se rezolva prin instanta aceasta problema.
Totusi, am senzatia ca nu exista acel certificat de mostenitor. In aceasta situatie, mergeti la notar, cu certificatul de deces, aratati notarului numele si adresele celorlati mostenitori, iar acesta ii va chema la biroul notarial pt dezbaterea succesiunii. Cazul fericit si rapid este atunci cand se prezinta toata lumea....Cazul mai complicat este cand nu se prezinta unul din ei si trebuie urmata calea judecatii.

In orice caz, ceea ce v-a spus el...ca vrea mai mult, sau obtine mai mult...nu se poate ...fiecare obtine exact cota care i se cuvine legal.

Doar pentru programari
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2016

Bucuresti
av.ralucaifrim@yahoo.com
Cornelia a scris pe 26-11-2016:
Buna ziua.
Mama mea zilele trecute a incheiat un "contract de vanzare cumparare cu dezlipire si partaj voluntar".
In contract scrie ca vanzatorii, X si Y vand numitilor A, B, C, D, E, in indiviziune suprafata totala de 5.000 mp.
As vrea sa stiu daca mama mea imi poate vinde unul dintre cele 3 loturi cumparate, astfel incat eu si sotul meu sa fim proprietari exclusivi ai terenului, fara a avea vreo legatura cu ceilalti numiti in contract.
Copartajantii sunt implicati in aceasta posibila vanzare?
Va multumesc anticipat

Buna ziua,
Inteleg ca mama dvs este unul dintre acei cumparatori numiti de dvs A,B,C,D,E...Avand in vedere faptul ca terenul este cumparat in indiviziune, nu va poate vinde dvs un lot exclusiv pentru ca acei 5000 mp nu sunt lotizati.
Veti putea cumpara de la dumeaiei, insa veti fi in aceeasi indiviziune. Fie mama dvs, fie dvs dupa cumparare trebuie sa ceara iesirea din indiviziune. Se poate face partaj voluntar - lotizare voluntara - la notar. In cazul in care nu exista intelegere, puteti apela la instanta de judecata. Principiul este ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune. Este bine sa aratati unui avocat contyractul incheiat de mama dvs si acesta va poate sfatui concret.

Doar pentru programari
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-07-2020
Vizitator
Buna ziua, Suntem 6 moștenitori al unui teren. Daca unul din moștenitori in cazul de față eu, nu doresc să ies din indiviziune, se pate efectua si fără acordul meu, dar s-ar utea ca și alți moștenitori să se opună ieșiri din indiviziune. Mulțumesc anticipat!
Răspunde
 30-11-2022
Vizitator
Am o mare rugăminte, dacă se poate să îmi spuneți cum sa procedez:
Doresc sa fac cadastru și intabulare la o casă din mediul rural, moștenită de la părinții mei , în județul Argeș.
Casa este pe 1000mp curți construcții, plus o gradina adiacenta de 1400mp.
Ambele terenuri sunt trecute ca loturi separate , intr-un Titlu de proprietate unde suntem 3 moștenitori.
Pe acest Titlu sunt, desigur, numai loturi de terenuri intravilane și extravilane
La 2 birouri de Cadastru unde am fost, mi s-a spus că nu pot face cadastru decât după partajare.Să aduc actul în care eu am luat cele doua loturi !
Noi vom merge la notar , ne-am înțeles între noi.
Dar, la notar , ni se cere cadastru pentru fiecare lot din Titlul de proprietate !
Nu se face cadastru fără partaj și nici partajul fără cadastru !!
Nu pot sa înțeleg ,ce anume îmi scapă ?
Ce anume trebuie sa fac mai întâi?
Am inteles eu ceva greșit?
Va mulțumesc foarte mult!
Răspunde
 02-12-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cereți efectuarea cadastrului împreună cu ceilalți comoștenitori.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-12-2022
Vizitator
Va mulțumesc pentru răspuns.
Nu am cum sa fac cadastru pe numele tuturor moștenitorilor, deoarece casa este a mea, pe numele meu , numai terenul este pe un Titlu de proprietate comun și voi face partajul doar pentru teren.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.