Sunt mostenitoarea unui teren arabil si a unuia intravilan, impreuna cu un frate al meu, in baza unor certificate de mostenitori.Mentionez ca in conf. cu Legea l8/1991, parintii nostri au depus in termen cereri de punere in posesie , adresata comisiei de punere in posesie de pe langa primarie, pentru suprafata de teren mentionata in reg. agricol din 1948.Urmare a cestei actiuni, s-au eliberat titluri de proprietate parintilor mei, dar cu o retinere de 10% din total suprafata mentionata in registrele agricole, urmand ca dupa o prima repartizare sa primim si restul ce ne-a fost retinut, respectiv 0,75 ha.Spre surprinderea parintilor mei care au si decedat in anii 1995 si 1996, aceasta suprafata nu li s-a mai dat, desi au ramas disponibile peste 200 ha teren agricol.Dupa desesul parintilor mei m-am adresat atat primariei comunei, prefecturii, directiei agricole judetene, dar rezultatul a fost din pacate negati pentru noi.Considerand ca ni s-au incalcat drepturile de proprietari mie si fratelui meu de catre primaria in cauza, incerc sa pot dobandi acest drept, care incepand cu 1 ian.2016 nu mai poate fi obtinut din cauza abrogarii legilor de restituire.Motivez aceasta nerenuntare la terenul"furat' pe nedrept, pentru ca doar celor care erau in gratia primarului li s-a retrocedat terenurile oprite, unora chiar in teren intravilan(salariati din primarie si prieteni ai primarului-locuri vatra casa).Si p[entru ca mai sunt familii care au aceeasi problema de nerestituire ca si a mea, va rog sa ne ajutati sa intram in posesia terenurilor agricole in acest timp cat legile mai permit.Avem mari indoieli privind toate retrocedarile ce s-au facut dupa 1992 , legalitatea acestora intrucat sefii de asociatii agricole il au printre ei si pe tatal primarului(fratele, nepotul) etc. Harta cadastrala nici pana acum nu a fost intocmita si nu a existat preocupare in acest sens. VA MULTUMIM IN NUMELE TUTUROR CELOR CARE ASTEPTAM SPRIJINUL DVS. CAT MAI URGENT POSIBIL. Nu stim unde sa ne mai adresam. |
|