Forum avocaţi > Litigii

Probleme cereri de punere in posesie Legea 18/1991

31-08-2015
Vizitator
Sunt mostenitoarea unui teren arabil si a unuia intravilan, impreuna cu un frate al meu, in baza unor certificate de mostenitori.Mentionez ca in conf. cu Legea l8/1991, parintii nostri au depus in termen cereri de punere in posesie , adresata comisiei de punere in posesie de pe langa primarie, pentru suprafata de teren mentionata in reg. agricol din 1948.Urmare a cestei actiuni, s-au eliberat titluri de proprietate parintilor mei, dar cu o retinere de 10% din total suprafata mentionata in registrele agricole, urmand ca dupa o prima repartizare sa primim si restul ce ne-a fost retinut, respectiv 0,75 ha.Spre surprinderea parintilor mei care au si decedat in anii 1995 si 1996, aceasta suprafata nu li s-a mai dat, desi au ramas disponibile peste 200 ha teren agricol.Dupa desesul parintilor mei m-am adresat atat primariei comunei, prefecturii, directiei agricole judetene, dar rezultatul a fost din pacate negati pentru noi.Considerand ca ni s-au incalcat drepturile de proprietari mie si fratelui meu de catre primaria in cauza, incerc sa pot dobandi acest drept, care incepand cu 1 ian.2016 nu mai poate fi obtinut din cauza abrogarii legilor de restituire.Motivez aceasta nerenuntare la terenul"furat' pe nedrept, pentru ca doar celor care erau in gratia primarului li s-a retrocedat terenurile oprite, unora chiar in teren intravilan(salariati din primarie si prieteni ai primarului-locuri vatra casa).Si p[entru ca mai sunt familii care au aceeasi problema de nerestituire ca si a mea, va rog sa ne ajutati sa intram in posesia terenurilor agricole in acest timp cat legile mai permit.Avem mari indoieli privind toate retrocedarile ce s-au facut dupa 1992 , legalitatea acestora intrucat sefii de asociatii agricole il au printre ei si pe tatal primarului(fratele, nepotul) etc. Harta cadastrala nici pana acum nu a fost intocmita si nu a existat preocupare in acest sens. VA MULTUMIM IN NUMELE TUTUROR CELOR CARE ASTEPTAM SPRIJINUL DVS. CAT MAI URGENT POSIBIL. Nu stim unde sa ne mai adresam.
Răspunde
 31-08-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Va trebui sa contactati un avocat din localitatea dvs.
Trebuie vazute actele, cererile depuse pana acum si trebuie analizat daca s-au indeplinit toate procedurile premergatoare inaintarii unei actiuni in instanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.