Forum avocaţi > Litigii

Eu cu sora mea avem drept la testament sau mosteneste fratele

31-08-2015
Vizitator
Buna ziua,pe numele mamei exista un testament,din partea partenerului de viata,care in urma unei accidente vasculare a cazut la pat,iar mama impreuna cu mine si co sora mea l-am ingrijit cam 3 ani.Din pacate mama a decedat in 2013,iar dupa 4 luni a decedat si partenerul ei de viata.Parintii lui nu mai sunt in viata,are doar un frate care traieste in Austria.Testamentul este unul notarial.Intrebarea mea este daca,eu cu sora mea avem drept la testamentul respectiv,sau mosteneste fratele caruia practic nu prea io pasat de el....
Va multumesc
Răspunde
 01-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

In cazul dvs testamentul a incetat , in principiu, sa isi produca efectele (a devenit caduc) la moartea mamei dvs. Acesta din urma ar putea sa produca efecte fata de dvs si sora dvs numai daca cuprinde si clauze prin care vi s-a lasat ceva personal de catre partenerul de viata. In caz contrar, fratele partenerului de viata va calitatea de mostenitor al acestuia, iar dvs va veti putea ridica pretentii pecuniare in cazul in care defunctul avea anumite datorii neplatite fata de dvs sau ati efectuat cheltuieli in favoarea acestuia, cheltuieli nerecuperate. Toate aceste cheltuieli si creanta impotriva defunctului trebuie dovedite pe baza de inscrisuri pt a avea o sansa la recuperarea lor.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.