Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Litigii

Se poate ca un testament sa anuleze actul de accept de succesiune care l-am facut

31-08-2015
Vizitator
Mama a decedat in 2014 si eu sint singurul copil. In vara acesta am fost impreuna cu Tata la notar si am incheiat amandoi actele de acceptare de succesiune pe apartamentul dobindit de mama si Tata. Tata a ramas in acest apartament si Eu m-am dus la casa mea. Acum Tata pretinde ca el si mama au facut un testament acum 19-20 de Ani, prin care ei isi testamenteaza apartamentul: in caz de deces ramine apartamentul la cel ramas in veata. In acelasi timp Tata nu poate sa arate acest testament si cauta sa il gaseasca la notariatul unde a fost incheiat. Intrebarea mea este: se poate ca acest testament ( daca exista) sa anuleze actul de accept de succesiune care l-am facut? Este acest testament valabil? Ce drepturi am EU daca actul Exista? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspunde
 01-09-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Daca acest testament este incheiat inaintea acceptului de succesiune, atunci anuleaza.

Dar, avand in vedere ca sunteti descendent direct, prin testament nu va poate incalca rezerva succesorala. Asta inseamna ca nu putea lasa prin testament in totalitate bunurile tatalui dvs.

Va trebui sa atacati in instanta acel testament.

contactati un avocat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Isi pot face testament reciproc dar nu va pot incalca rezerva succesorala.

Daca testamentul exista, atunci singurul drept pe care il veti avea va fi cel al rezervei succesorale.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Dupa cum v-au specificat si colegele mele, in cazul in care testamentul este valabil dvs veti avea dreptul la o rezerva succesorala care nu poate fi inlaturata. Prin urmare chiar daca prin acel testament tatal dvs ar primi intreaga masa succesorala, dispozitiile sale nu se vor aplica in totalitate, deoarece dvs aveti dreptul la rezerva succesorala. Conform legii in concurs cu mostenitorii din clasa a 2-a (clasa din care face parte tatal) dvs aveti dreptul la o rezerva in cota de 3/8 din intreaga mostenire. Totodata, ar fi o discutie si in raport cu presupusul testament si cu tardivitatea invocarii acestuia desi tatal stia de existenta sa la moartea mamei.

In cazul in care doriti o consultatie completa cu privire la problema dvs , pe baza tuturor informatiilor si documentelor pe care le aveti, ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.