Forum avocaţi > Litigii

Succesiune - drepturi fiica din alta casatorie a tatalui

04-09-2015
Vizitator
Buna ziua.Tatal meu a murit acum 1luna.A ramas,decat eu mama si sora mea.Dar tata a mai fost casatorit acum 29 de ani,si k rezultat a avut o alta fata,dar la scurt timp au divortat,fosta sotie si fata in varsta de 3 ani sau mutat in Ungaria,acum chestia este ca tata nu a tinut nici un felde legatura cu fosta sotie si fata,si noi nu stim nici daca mai traiesc.Povestea lunga scurta,eu vreau sa fac succesiunea si vreau sa aflu daca fata lui din casatoria trecuta mai are vreun drept la averea tatalui meu.Multumesc
Răspunde
 04-09-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Teoretic are, in fapt ar trebui sa accepte in termenul legal succesiunea.

Ceea ce aveti de facut este sa acceptati expres succesiunea, sa asteptati expirarea termenului de optiune succesorala si apoi sa dezbateti succesiunea.

Fiica din cealalta casatorie ar tb sa incerce anularea in instanta a acestui certificat de mostenitor, demonstrand ca i-a fost incalcat dreptul (ceea ce e foarte greu de vreme ce nu exista o acceptare a mostenirii).

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2015

Descendentii au drepturi egale.
Aveti grija sa nu p ierdeti casa daca nu aveti decat una.
In astfel de cazuri se merge la avocat pentru a se analiza strategiile in functie de situatie.
Aveti insa grija sa mergeti la avocat bun ca sa nu mergeti degeaba deoarece lucrurile nu sunt chiar simple...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.