Forum avocaţi > Litigii

Exceptia prescriptiei dreptului material

05-09-2015
Vizitator
Buna ziua,

Am primit o comunicare de hotarare civila care a hotarat urmatoarele: admite exceptia prescriptiei dreptului material la actiune cu privire la debitul solicitat prin cererea de chemare in judecata. Respinge cererea formulata de universitatea alma mater..impotriva mea, ca fiind prescrisa.

Puteti sa imi spuneti cam ce inseamna toate astea?
Eu m'am inscris la facultate in 2008, fiind la bursa nu plateam taxe scolare...apoi nu am mai mers la scoala si facultatea m'a trimis in instanta si mi'a cerut 1940lei taxe scolare si cheltuieli judecata. Contractul cu facultatea e semnat in 30.09.2008 si prevederile contractului sunt cele prevazute de vechiul cod civil.
Răspunde
 07-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Instanta a respins actiunea pe care Universitatea a formulat-o impotriva dvs., ca fiind presrisa, deci au trecut mai mult de 3 ani de cand Universitatea trebuia sa va actioneze in judecata. Nu mai aveti nimic de plata, in aceasta situatie.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Dupa cum v-a comunicat si colega mea, prescriptia dreptului material semnifica faptul ca universitatea nu mai poate obtine pe calea unei actiuni in judecata suma la care considera ca are dreptul. Prin urmare, plata se va mai putea face doar voluntar de catre dvs, in caz contrar universitatea nu poate apela la concursul instantelor sau al altor organe pentru a recupera suma datorata.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 11-09-2015

Ati castigat procesul si nu va poate obliga la plata acelor bani.
Aveti insa dreptul sa ii platiti daca va pacalesc...
Răspunde
 02-11-2015
Vizitator
Bună seara. Am și eu o nelămurire privind o sentință judecătorească. Concret, fostul Cet m-a dat în judecată pt neplata facturilor, m-am prezentat la proces și mi s-a spus să aștept acasă hotărârea: " admite exceptia prescripției dreptului la acțiune. Respinge acțiunea formulată de Cet. Drept de apel 30 zile.
Răspunde
 02-11-2015

Raspunsul este ca cel anterior dat de mine.
Răspunde
 29-11-2017
Vizitator
Solutia pe scurt: Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de reclamantă în ceea ce priveşte cererea reconvenţională având ca obiect tăgadă paternitate . Cu apel odată cu fondul cauzei . Puteți sa îmi Spune-ți ce înseamnă ca nu înțeleg termenii, noi suntem pârâții cei care au cerut tăgada paternitate
Răspunde
 29-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Laura a scris pe 29-11-2017:
Solutia pe scurt: Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de reclamantă în ceea ce priveşte cererea reconvenţională având ca obiect tăgadă paternitate . Cu apel odată cu fondul cauzei . Puteți sa îmi Spune-ți ce înseamnă ca nu înțeleg termenii, noi suntem pârâții cei care au cerut tăgada paternitate

Înseamnă că trebuia să tăgăduiți paternitatea în termenul legal. Invocându-se excepția de către reclamantă instanța v-a respins cererea deoarece nu a fost formulată în termenul legal.Puteți să faceți apel împotriva acestei soluții după ce procesul se judecă pe fond.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.