Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Litigii

Recuperatorul de credit solicita un ACT care sa ateste ca nu s-a mostenit nimic

14-09-2015
Vizitator
Buna ziua ,
în urma decesului fostului sot , recuperatorul de credit ne solicita un ACT care sa ateste ca fiii nostri nu au mostenit nimic de pe urma tatalui lor ( ceea ce este cazul , toate bunurile fiind pe numele mamei sale ) . Puteti sa-mi spuneti ce TIP DE ACT trebuie sa facem în acest caz ? Notarii carora le-am dat telefon ne cer sa luam legatura cu recuperatorul pentru a ne preciza acest lucru si invers . Ne-am gândit la o declaratie pe propria raspundere a fiilor mei .Nu suntem siguri , insa . Trebuie furnizate anumite acte ? Cât ne costa ? Va multumim pentru atentia acordata solicitarii noastre .
Răspunde
 14-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu inteleg de ce fiii nu au mostenit nimic de la tata. Doar daca a facut un testament in favoarea mamei lui, sau daca i-a vandut bunurile, in timpul vietii.
Cel mai bun act ar fi certificatul de mostenitor, din care rezulta ca mama lui a mostenit tot.La cerere, notarul care l-a eliberat va poate da o copie legalizata.
Daca nu, declaratie pe proprie raspundere a fiilor.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-09-2015

Cu notarul rezolvati problema.
Trebuie stiuta toata situatia ca sa va poata ajuta.
Mergeti la notariat ca nu veti rezolva prin telefon ca trebuie vazute si actele.
Răspunde
 14-09-2015
Vizitator
Notarul public va mai poate elibera maxim o incheiere de verificare a evidentelor succesorale, insa si aceea se da in anumite conditii. Cum spunea si colega avocat mai sus, ar trebui sa fie suficient certificatul de mostenitor! Daca nu aveti un certificat de mostenitor, trebuie sa dezbateti mai intai succesiunea.
Răspunde
 14-09-2015

Poate sa si renunte la mostenire in functie de situatie.
Trebuie sa mearga la notar.

Poate merge si la avocat sa il consulte dar il costa bani ca sa fie bine informat si nu pare sa aiba sens.

Daca se va ajunge la proces va putea ajunge la avocat.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.