Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Litigii

Pentru un autoturism transferul de proprietate se poate dovedi printr-un precontract si o chitanta?

24-09-2015
Vizitator
Buna ziua,
As dori sa stiu daca ,in cazul unui autoturism,transferul de proprietate se poate dovedi printr-un precontract si o chitanta sub semnatura privata(incheiata intre vanzator si cumparator) in care este trecuta suma de bani prevazuta in precontract.Alte documente nu au mai fost incheiate.
Va multumesc
Răspunde
 24-09-2015

Contractul dovedeste transferul proprietatii.
Antecontractul nu dovedeste.

Daca s-a achitat insa pretul si exista dovada este in regula.
Răspunde
 24-09-2015
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns.
Dovada platii o reprezinta un inscris sub semnatura privata emisa de vanzator in momentul primiri sumei de bani stipulata in precontract.
Va doresc o zi buna
Răspunde
 24-09-2015

Ati inmatriculat autoturismul?
Răspunde
 25-09-2015
Vizitator
Buna ziua,
Masina nu era inmatriculatra pe numele cuparatorului ce este de fapt un intermediar(cu asta se ocupa)
Contractul de vanzare cumparare intre mine si primul proprietar (unicul dupa opinia mea) a fost semnat de acest intermediar ce era imputernicit sa o fac asa cum a declarat primul proprietar la interogatoriu.
Acum primul proprietar invoca faptul ca avandut masina acestui intermediar(folosindu-se de aceste inscrisuri sub semnatura privata:precontract si chitanta ce au fost depuse la 4-5 termene dupa termenul de administrare probatoriu) pentru a nu raspunde pentru viciile masinii.
Toate documentele (cartea de identitate,certificatul de inmatriculare,certificatul fiscal) erau pe numele primului proprietar.Intermediarul a semnat insa contractul,unde la rubrica vanzator aparea numele primului proprietar.
Intrebarea mea ar fi cum as putea combate aceasta situate pentru a face dovada ca adevaratul proprietar este cel din acte si nu intermediarul ce a semnat contractul de vanzare cumparare ?
Va multumesc
Răspunde
 25-09-2015

Va aflati deja in proces?
Răspunde
 25-09-2015
Vizitator
Buna ziua,
Da,procesul e pe rol ,dar orice sfat imi este de ajutor
Va multumesc
Răspunde
 25-09-2015

Numai proprietarul poate transmite proprietatea dar o poate face si prin mandatar.
Procesul e mai complicat daca nu stiti cine e proprietarul.

Samsarii practica vanzarea in acest mod.
Era bine sa mergeti la avocat ca sa va informati mai inainte de a face actele ca sa stiti exact.
Ce valoare are masina?

La proces depinde ce iese si in functie de cum ati redactat actiunea. E bine sa stiti ca valoarea avocatului da valoare actiunii in privinta redactarii.

Nu am cum sa va judec eu cazul fara a vedea actiunea, probele si participantii procesuali.
Nu inteleg de ce nu ati rezolvat fara proces.

Cu masina circulati in prezent?
Răspunde
 25-09-2015
Vizitator
Buna seara,
Sunt in totalitate deacord cu dvs.
Va multumesc pentru raspunsurile dvs.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.