Forum avocaţi > Litigii

Sora doreste sa renunt la partea mea pe motiv ca ea s-a ocupat de inmormantarea parintilor

24-09-2015
Vizitator
buna ziua,suntem 2 surori ai caror parinti sunt decedati tatal de 18 ani ,mama de 8 ani,nu s-a realizat nici un testament.acum sora mea vrea sa deschida succesiunea pt casa dobandita de la parinti,aceasta doreste ca eu sa renunt la partea mea pe motiv ca ea s-a ocupat de inmormantarea acestora bineinteles pe banii lor,eu nu doresc sa renunt la partea mea,ce se poate face?.si de ce sunt necesari 2 martori pt dezbaterea succesiunii?
Răspunde
 24-09-2015

E posibil sa va inlature de la mostenire.
Mergeti la avocat ca sa va lamuriti exact cum se prezinta situatia juridica.

Aveti dreptul sa sa aparati dar puteti pierde procesul daca nu stiti sa va judecati.

La cheltuielile de inmormantare aveti obligatia sa participati daca sunteti mostenitor.
Daca va inlatura de la mostenire nu mai aveti obligatia de a mai plati ceva.
Răspunde
 25-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Este indicat sa mergeti la un notar si sa solicitari deschiderea succesiunii de pe urma parintilor si odata cu aceasta solicitare sa faceti si o declaratie de acceptare a mostenirii (tacita in cazul dvs).
Notarul va constata deschiderea succesiunii de pe urma defunctilor parinti, va cita mostenitorii si va incerca sa imparta mostenirea. In cazul in care nu va intelegi cu privire la impartirea mostenirii,procedura notariala se va suspenda si va veti adresa in continuare instantei care va transa situatia dintre parti (cine, ce si cat obtine).

In cazul in care doriti asistenta juridica in demersul dvs, inclusiv in ceea ce priveste indicarea unui notar in vederea dezbaterii succesiunii precum si ajutor de specialitate pt ca drepturile dvs sa fie protejate, ne pteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 25-09-2015

Nu mai pot face nimic concludent la notar.

Doar sa scoata acea incheiere care le va trebui pentru proces si o va scoate cine vrea sa deschida proces.

Daca are avocat inteligent e posibil sa stie ca va poate inlatura de la mostenire.

Despre ce valoare ar fi vorba?
Răspunde
 03-10-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu cred ca putem discuta despre inlaturarea de la mostenire fara a avea mai multe date despre cum s-a comportat mostenitorul in toata aceasta perioada si daca a facut sau nu acte de acceptare a succesiunii.

In calitatea dvs de mostenitor aveati obligatia de a suporta parte din cheltuielile de inmormantare. Daca nu ati facut asta, nu inseamna ca automat sunteti inlaturata de la mostenire.

Un eventual proces de partaj va avea ca obiect constatarea calitatii de mostenitor, a cotelor parti, masa bunurilor de impartit, pasivul succesoral.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-10-2015

E bine sa mergeti urgent la avocat.
Inlaturarea de la mostenire se poate face si daca afla de la avocat e posibil sa incerce.
Puteti avea si noroc sa nu stie avocatul despre asa ceva intrucat desi e ceva vechi multi nu au auzit de asa ceva.

In drept cine nu prevede o pateste...

Eu mereu le recomand la clientii mei pedepsirea celor care vor proces si nu sunt de acord cu intelegerile amiabile.
Daca tot e proces de ce sa nu ia tot daca tot se vor cheltui multi bani?
Răspunde
 11-10-2015
Vizitator
succesiunea s-a realizat iar casa este impartita jumi juma,problema este ca initial dupa dezbaterea succesiunii vroiam sa vindem casa,in schimb acum pt k casa s-a impartit in mod egal s-a razgandit.eu pot sa imi vand doar partea mea?
Răspunde
 11-10-2015
Vizitator
Va puteti vinde partea doar dupa ce iesiti din indiviziune. Nu se poate vinde separat fara iesire din indiviziune (puteti vinde doar impreuna).
Iesirea din indiviziune - partajul - se face la notariat (mai ieftin si mai rapid) sau in instanta (mai scump si mult mai de durata). Daca nu va intelegeti, singura varianta pentru iesirea din indiviziune ramane instanta de judecata.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.