Forum avocaţi > Litigii

Am instrainat cu chitanta de mana un teren

25-09-2015
Vizitator
Am instrainat cu chitanta de mana un teren in anul 2000 si am dat o procura fiului celui care a cumparat terenul sa ne reprezinte pe mine si pe tatal meu in procesul de vanzare cumparare.(obtinerea cadastrului,certificatelor,semnarea contractului de vanzare-cumparare).Respectivul nu a facut acest lucru si au trecut 15 ani.Cel care a acumparat terenul pe baza unei chitante de mana a ridicat produsele de la asociatia unde se afla terenul dar nu a achitat niciodata impozit pentru acest teren.Am achitat impozitul si am cerificat de mostenitor pentru acest teren.Pot revinde terenul in conditiile in care vechiul cumparator pe baza de chitanta nu doreste sa-mi achite impozitul pe terenul de care el s-a folosit?
Răspunde
 25-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Transmiterea proprietatii asupra terenurilor se poate realiza numai pe baza de act autentic (contract incheiat in fata notarului), nu si in baza unei "chitante de mana". In acest sens , dvs nu ati transmis dreptul de proprietate asupra terenului, fiind in continuare proprietar.

Cu toate caestea in cazul in care doriti vanzarea terenului, s-ar putea sa va loviti de opozitia celui care stapaneste acum terenul si il foloseste . Fata de el ati fi dator doar cu contravaloarea investitiilor care le-a facut pe teren (daca a facut vreuna).

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 25-09-2015

Se poate si sa pierdeti procesul.
Depinde de toate detalile cazului.
Dreptul civil este foarte vast.

De vandut daca vindeti, se va ajunge probabil la o plangere penala.

Cel care stapaneste terenul nu o sa il elibereze.
V-ati gandit la acest lucru?

Daca v-ati gandit de abia de aici trebuie sa va ganditi cum sa va judecati...
Răspunde
 23-10-2017
Vizitator
Buna ziua am si eu o problema mama mea a dat un teren de 3.5ha cu chitanta de mana de 15 ani in care eu unica mostenitoare nu am stiut mama mea acum a decedat si la primarie figureaza cu acel pamant si impozitul tot mama platea va rog sami dati un sfat daca eu ca mostenitoare pot sa intru in posesia acelui teren va multumesc
Răspunde
 31-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Nadiaanghel a scris pe 23-10-2017:
Buna ziua am si eu o problema mama mea a dat un teren de 3.5ha cu chitanta de mana de 15 ani in care eu unica mostenitoare nu am stiut mama mea acum a decedat si la primarie figureaza cu acel pamant si impozitul tot mama platea va rog sami dati un sfat daca eu ca mostenitoare pot sa intru in posesia acelui teren va multumesc

Buna ziua,
Daca exista doar chitanta de mana, atunci transferul prorietatii nu a operat. Mai exact, mama dvs nu a transmis, de fapt, proprietatea pe acel teren. Mergeti la notar si faceti certificat de mostenitor intrucat nu exista vreun act de vanzare incheiat la notar care sa faca valabila o vanzare.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-07-2019
Vizitator
Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea-vreau sa cumpar un teren in suprafata de 200 mp pentru intregirea curtii mele. Cei de la care vreau sa cumpar nu au succesiunea perfectata si doresc sa instraineze cu chitanta de mana avand in vedere suprafata mica si neglijarea terenului respectiv.Cu doi martori ce efecte juridice si ce se poate intampla intrucat pe chitanta de mana nu pot intabula si nu ma pot inregistra pe rol. Pot achita contravaloarea in fata notarului pentru constatarea achitarii pretului cerut?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.