Forum avocaţi > Litigii

E posibil sa se faca succesiunea fara a ne cita si pe noi?

27-09-2015
Vizitator
Buna ziua. as dori si eu cateva informatii.Mama mea a decedat in decembrie 2013,am o sora si un tata care la randul lui a decedat pe 12 septembrie 2015. eu si sora mea nu am depus actele pt succesiune dupa mama mea si tatal meu a reusit sa faca succesiunea si sa isi vanda partea lui din casa si din terenul din jurul casei... adica 5 optimi. intrebarea mea este daca e posibil sa se faca succesiunea fara a ne cita si pe noi . noul propietar ne ameninta ca va darama partea lui de casa. e posibil asa ceva sa darami o parte din casa? si cum pot sti eu care e partea lui de casa daca nu ne-am inteles pe cale amiabila? mai sunt multe de zis si in legatura cu contul lui de la CAR pensionari ca tot dumnealui a ridicat banii si ca a avut o procura de la tata ca sa ii ridice banii iar eu stiu ca o procura isi inceteaza dreptul de exercitare in momentul in care persoana care face procura decedeaza. Va multumesc anticipat
Răspunde
 27-09-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nu. Succesiunea se face prin notariat sau la instanta. Prin oricare dintre cele doua modalitati, este obligatoriu sa fie citati toti mostenitorii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

In raport cu informatiile prezentate, se pare ca tatal dvs s-a prezentat la notar si in mod contrar realitatii a declarat ca este unicul mostenitor de pe urma mamei.

Ca regula, atunci cand se dezbate mostenirea in fara notarului, trebuie citati toti mostenitorii (adica si dvs si sora) pentru ca mostenirea sa se dezbata in raport cu toti. In cazul in care de pe urma mamei numai tatal a obtinut certificat de mostenitor, singura solutie va ramane sa apelati la concursul instantei de judecata.

Dvs aveti tot interesul ca sa vi se recunoasca calitatea de mostenitoare atat de pe urma mamei, cat si de pe urma tatalui.

In cazul in care doriti asistenta juridical, inclusive in ceea ce priveste redactarea cererii de chemare in judecata, reprezentare in fata instantei etc, ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 30-09-2015

Da, s-a mers pe declaratii mincinoase.
Doar asa se putea intampla un astfel de lucru.

Este bine ca in caz de mostenire, mostenitorii sa se ocupe cat mai rapid de dezbaterea mostenirii pentru a se evita astfel de situatii.
Răspunde
 03-10-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca intr-adevar exista un certificat de mostenitor atunci acesta va tb anulat in instanta pt ca nu au fost prezenti toti mostenitorii. La fel si pt actul de vanzare daca el exista intr-adevar.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2015

Daca cumparatorul e de buna-credinta nu se va anula actul de vanzare.

Daca cei ce au vandut nu au proprietati sa le vindeti e posibil sa nu renteze procesul.
Adica anularea certificatului de mostenitor nu anuleaza vanzarea catre terta persoana care e dobanditor de buna-credinta.
Cu alte cuvinte, ce s-a vandut, vandut va ramane...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.