Forum avocaţi > Litigii

Ce putem face pentru a intra in legalitate si a redobindi imobilul la 18 ani de la tranzactionare

03-10-2015
Vizitator
Buna ziua.Paritii nostri(in prezent decedati),in anul 1960 au cumparat o casa in baza unui contract sub semnatura privata,fara insa a-l oficializa.Locuind in aceasta casa 37 de ani,fara ca posesia sa le fie tulburata,aveu dreptul de intabulare pentru folosinta indelungata,dar dupa decesul mamei,parintele ramas a revindut casa tot pe baza unei chitate de mina,fapt cu care cei doi fii nu am fost de acord,mai ales ca nu apucasem sa facem dezbaterea succesorala.Intrebarea mea este:ce putem face pentru a intra in legalitate si a redobindi imobilul,avind in vedere ca de la tranzactionarea facuta de parintele nostru,au trecut 18 ani,iar despre modul in care s-a facut aceasta am initiat un proces de intabulare si dezbatere succesorala in anul1997,si am incunostiintat primaria locala spre stiinta,ceace in opinia mea inseamna tulburarea posesiei.Va multumesc.
Răspunde
 03-10-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ar trebui sa incepeti demersurile pentru dezbaterea succesorala; dar avand in vedere ca practic nu aveti ce bunuri sa aduceti la masa succesorala, ar trebui sa incepeti cu o uzucapiune a imobilului respectiv... dar, daca nu ati locuit acolo, in tot acest timp, este destul de greu...
Oricum, ar trebui sa rezolvati problema cat mai urgent, deoarece timpul trece, iar ultimii dobanditori, pot invoca ei uzucapiunea (prescriptia achizitiva).

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2015

Daca aveti intabularea facuta pe teren trebuie deschis proces pentru a se impiedica uzucapiunea.
Este insa grea situatia deoarece trebuie aleasa actiunea in justitie.
Actul este nul ca vanzare dar intre parti ar produce anumite efecte juridice.
Nu se stie daca veti obtine castig de cauza.

Am indoieli ca instanta ar considera tulburarea posesiei in cazul dvs.

Ati analizat sa nu fie vorba de uzucapiunea de 10 ani?
Procesul se va judeca pe vechiul cod civil.
Răspunde
 05-10-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Actul acela prin care tatal a vandut casa si terenul poate conduce in timp la dobandire proprietatii prin uzucapiune, iar odata uzucap un imobil nu o sa mai conteze faptul ca succesiunea nu era dezbatuta la incheierea lui sau ca ceilalti mostenitori nu au fost de acord.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 06-10-2015

Doar pe uzucapiunea de 30 de ani imi pare mie ca ar avea sanse conform la datele avute.
E incert pe cea scurta.

Ar trebui ca persoana sa aiba actul fara efect dar si evacuata din acel teren.
Simpla anulare a actului nu ajuta fara evacuare in mod practic.
Trebuie restituit pretul.
Va trebui facuta evaluare.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.