Forum avocaţi > Litigii

Exista vreo posibilitate de a dezbate succesiunea fara un mostenitor

03-10-2015
Vizitator
Buna ziua ! Unchiul meu a decedat in decembrie 2013, iar sotia lui (matusa mea) in ianuarie 2015. Mostenitori sunt doua fiice. Din pacate una dintre ele este plecata in Italia de 30 de ani si nu colaboreaza deloc la efectuarea succesiunii (nu trimite actele necesare/nu vrea sa vina/trage de timp inexplicabil). Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de a dezbate succesiunea fara un mostenitor, urmand ca acesta sa-si rezolve situatia cand va binevoi. Precizez ca verisoara mea din Romania are deja probleme cu cei care ar putea ocupa abuziv casa ramasa libera, nesupravegheata si cu contractele de utilitati. Va multumesc anticipat pentru amabilitate
Răspunde
 03-10-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua, Daca unchiul dvs. are copii, dvs. nu aveti calitate de mostenitor.
Nu va intereseaza pe dvs., si nu puteti dezbate dvs. succesiunea de pe urma unchiului, deoarece , din punct de vedere juridic, nu aveti vocatie succesorala la mostenirea lasata de unchiul decedat si matusa.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-10-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In lipsa unui mostenotor, succesiunea nu poate fi dezbatura la notar ci doar in instanta.

Eventual se poate solicta decaderea din dreptul de a accepta moastenirea a celui din strainatate care nu se intereseaza de aceasta mostenire.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-10-2015

Deschideti urgent proces.
Veti lamuri problemele ulterior dar va fi proces de durata...
Răspunde
 05-10-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

In cazul in care unul dintre mostenitorii , din varii motive, nu doreste sa dezbata succesiunea, atunci va puteti adresa instantei de judecata de la ultimul domiciliu al defunctului pentru a dezbate succesiunea pe cale judecatoreasca.

In cadrul acestui litigiu va fi citata si mostenitoarea din strainatete , insa neprezentarea ei -odata ce procedura de citare a fost indeplinita in mod legal- nu poate impiedica desfasurarea litigiului.

La final , instanta va constata calitatea de mostenitor, cotele ce le revin si modalitatea de impartire a bunurilor.

Daca aveti nevoie de asistenta juridica in fata instantei de judecata , inclusiv in ceea ce priveste redactarea cererii si sustinerea ei in fata completului de judecata, ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 06-10-2015

Car3men a scris pe 03-10-2015:
Buna ziua, Daca unchiul dvs. are copii, dvs. nu aveti calitate de mostenitor.
Nu va intereseaza pe dvs., si nu puteti dezbate dvs. succesiunea de pe urma unchiului, deoarece , din punct de vedere juridic, nu aveti vocatie succesorala la mostenirea lasata de unchiul decedat si matusa.

Pentru a mosteni trebuie sa inlature celalalt mostenitor.
Asa ar putea mosteni.
Răspunde
 19-02-2018
Vizitator
Buna ziua,am inceput succesiunea dupa decesul defunctei mame eu locuind in Frante de 40 ani.Am angajat un avoccat.Noi suntem 5 frati.Impozitul se risica la 1000 Euro,iar Dl avocat imi cere sa-i platesc suma de 1600 Euro pentru mergerea in instanta.Am cerut o chitanta semnata si parafata de d-lui la care a refuzat sunind ca dupa decizia judecatorului imi poate da.Ajutati-ma va rog cu un raspuns.Va multumesc,cu stima Theodore
Răspunde
 23-02-2018

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Sunt mai multe tipuri de cheltuieli ocazionate de acest tip de proces.

E vorba despre taxa de timbru incasata de unitatea administrativ teritoriala de unde domiciliaza debitorul sau daca debitorul nu are domiciliul in tara de cea de la sediul instantei. Originalul acestei chitante se depune la dosarul instantei. Fara aceasta plata a taxei de timbru, actiunea nu se judeca ci se anuleaza ca netimbrata. Ceea ce puteti solicita avocatului este o dovada a acestei plati.

Apoi in privinta onorariului de avocat dvs aveti la dispozitie plata prin cont bancar astfel ca veti avea dovada. Daca platiti banii cash, este obligatorie eliberarea unei chitante.

Daca doriti un control mai strict al cheltuirii banilor, puteti mandata in tara o persoana care sa se ocupe de intermedierea relatiei dintre dvs si avocat.

Desi din punctul meu de vedere si din punct de vedere al legislatiei si al codului deontologic al profesiei de avocat este obligatorie informarea clientului asupra cheltuielilor necesare precum si justificarea acestor cheltuieli.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2018
Vizitator
Stimata Dna,va multumesc pt.raspuns si va doresc o seara placuta.Cu stima Theodore
Răspunde
 19-06-2018
Vizitator
Bună ziua sunt în Italia și de curând sa finalizat un proces la un teren la care eu și mama suntem moștenitoare tata fiind decedat eu nu pot ajunge acasă pt titlu ce pot face și dacă mă duc la anu ce se întâmplă. Taxele sunt plătite dor trebuie să semnez . Mai plătesc ceva. Mulțumesc
Răspunde
 22-06-2018

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Puteti mandata o ruda sau un avocat care sa va reprezinte, intrucat de regula nu este bine sa amanati rezolvarea unor astfel de situatii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.