Forum avocaţi > Litigii

Contract de intretinere persoana intretinuta doreste sa anuleze actul

08-10-2015
Vizitator
Buna ziua ,am un contract de intretinere cu oferire hrana zilnica,haine,incaltaminte si sa nu o duc la azil. Am internat-o pe respectiva ptr analize toate i-au iesit foarte bune dar mdicul mi-a scris pe iesire sa o duc la un control pshiatru dar respectiva a inteles ca am facut-o nebuna....iar ea acum doreste sa anuleze actul.Ce pot face in acest caz cum imi pot obtine banii din urma cheltuieli cu acte mentionez avand chitante si bonuri.Va multumesc pentru timpul acordat si astept raspuns.
Răspunde
 08-10-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Pentru cheltuielile deja facute va veti primi banii, conform prevederilor din contract.Actul se va anula, probabil, in instanta (sau asa cum este prevazut in cuprinsul lui) si dureaza.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-10-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Intretinerea prestata nu va putea fi restituita avand caracterul hranei zilnice, astfel ca va tb sa imi contrazic colega.

Temei de drept pt sustinerea opiniei mele

Art. 2263: încetarea contractului de întreţinere

(2) Atunci când comportamentul celeilalte părţi face imposibilă executarea contractului în condiţii conforme bunelor moravuri, cel interesat poate cere rezoluţiunea.

(3) în cazul prevăzut la alin. (2), precum şi atunci când se întemeiază pe neexecutarea fără justificare a obligaţiei de întreţinere, rezoluţiunea nu poate fi pronunţată decât de instanţă, dispoziţiile art. 1552 nefiind aplicabile. Orice clauză contrară este considerată nescrisă.

(5) în cazul în care rezoluţiunea se pronunţă pentru unul dintre motivele prevăzute la alin. (2) sau (3), debitorul în culpă nu poate obţine restituirea prestaţiilor de întreţinere deja executate".

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-10-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

In cazul dvs daca persoana fata de care se presta intretinerea formuleaza cerere de chemare in judecata atunci va puteti apara aratand ca v-ati indeplinit obligatiile asumate prin contract. Se poate in acest fel (daca aveti ajutor de specialitate si o aparare temeinica) sa obtineti respingerea cererii de desfiintare a contractului de intretinere, iar acesta sa continue sa isi produca efectele.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.