Forum avocaţi > Litigii

Am incheiat un antecontract sub semntura privata. Cumparatorul nu mai vrea sa achite diferenta

14-10-2015
Vizitator
Am incheiat un antecontract sub semntura privata in calitate de vanzator al unui imobil. Termenul pana la incheierea contractului in forma autentica expira la 29.octombrie. Cumparatorul a acchitat 1/2 din suma convenita, urmand ca diferenta sa fie achitata la incheierea contractului V/C in forma autentica.Casa fiind nelocuita(din chirpici) datorita secetei la una din incaperi au aparut fisuri ,iar cumparatorul nu mai vrea sa achite diferenta de 1/2 si doar 1/3 din aceasta .Mentionez ca in antecontract a fost stipulata clauza de pierdere a sumei achitate in caz de neplata a diferentei pana la data 29.octombrie sau de plata a dublului sumei achitate de catre vanzator daca acesta nu mai vinde imobilul.
Răspunde
 14-10-2015
Vizitator
C Constantin a scris pe 14-10-2015:
La sfârsitul lunii apriie am incheiat un antecontract sub semntura privata in calitate de vanzator al unui imobil. Termenul pana la incheierea contractului in forma autentica expira la sfârsitul acestei luni.. Cumparatorul a achitat 1/2 din suma convenita, urmand ca diferenta sa fie achitata la incheierea contractului V/C in forma autentica.Casa fiind nelocuita(din chirpici) datorita secetei la una din incaperi au aparut fisuri ,iar cumparatorul nu mai vrea sa achite diferenta de si doar 1/3 din 1/2. .Mentionez ca in antecontract a fost stipulata clauza de pierdere a sumei achitate in caz de neplata a diferentei pana la data 29.octombrie sau de plata a dublului sumei achitate de catre vanzator daca acesta nu mai vinde imobilul.
Eu in calitate de vânzator sunt dispus la o renegociere rezonabilă.Ce se întâmplă dacă promitentul cumpărător nu mai vrea să cumpere imobilul?
Răspunde
 19-10-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Pierde avansul

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-10-2015
Vizitator
Daca s-a stabilit si o clauza penala in antecontract, pe langa avans pierde si suma stabilita (de ex., dublul avansului - depinde ce scrie in act)
Răspunde
 19-10-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna seara,

In cazul dvs , persoana care dorea sa cumpere pierde avansul platit la momentul incheierii antecontractului. Tinand cont de faptul ca antecontractul este sub forma unui inscris sub semnatura priva, ca regula nici nuva putea solicita in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare .

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 19-10-2015

Eu cred ca, datoritata faptului ca, acel imobil are o problema poate sa ii dea dreptul de a refuza incheierea actului de vanzare-cumparare.
Depinde si in ce masura se va aprecia de instanta ca imobilul nu este in strarea in care trebuia sa fie.
Procesul poate sa fie foarte complicat.

Daca doriti asistenta si reprezentare juridica in proces ne puteti contacta la datele de mai jos.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.