Forum avocaţi > Litigii

CIM "fals"sau cum se interpreteaza :(

15-10-2015
Vizitator
Buna ziua,
Voi incerca sa relatez cat se poate de clar in speranta ca voi primi un rasp ( sau mai multe ) cu multumiri anticipate...
...angajata in Mai 2013,inmanat CIM ( cu norma 8 ore,40 ore pe sapt,21 zile co )...CO in 2013 nu,in 2014 - 5 zile,fara a fi platit. In 2015,luat 5 zile,si de curand "fortat" restul,insa fara a fi platit...lucrat sambata inca de la angajare,fara a fi platita...fac cerere la ITM, si cer inscris din Revisal...cand primesc,citesc,ca, inca de la angajare,am CIM cu 4 ore.( merg la finante si scot adeverinta pe cei trei ani,si se vede clar ca banii au fost virati pt jum de norma)...
Cer in scris angajatorului,sa modifice "greseala".Fac sesizare la ITM cu,copii,si cele relatate mai sus ( astept inca rasp).Dupa doua sapt.de la cererea scrisa angajatorului primesc sms ca pot lua actele si banii ( ce acte,ce bani-nu a specificat ca ar fi ceva modificat). Acum sunt in concediu....rugamintea mea e sa "ma luminati" caci nu reusesc sa imi dau seama ce se intampla...
Răspunde
 15-10-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Din cele relatate, rezulta ca CIM inregistrat la ITM era cu 4 ore, iar exemplarul dvs. era cu 8 ore. TAxele la ANAF au fost achitate la jumatatea de norma cu care erati ,de fapt, angajata.
Nu va ramane decat sa va prezentati la angajator pentru a vedea ce acte (probabil CIM real la 4 ore) si banii-vedeti de anume reprezinta, probabil din urma, CO neefectuat.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2015
Vizitator
Va multumesc de raspuns,dar....ideea este ca nu ma "incalzeste"faptul ca dumnealui (angajatorul), are CIM de 4 ore,eu lucrand efectiv 8 ore + sambata....cat despre bani,ce pot spune,nici remuneratia lunara- salariul nu l- am primit,dar ce ar fi de dat din urma....nici atat....in situatia relatata ce as putea face....pentru a-mi redobandi CIM cu 8 ore si ,banii datorati ???....Multumiri...
Răspunde
 16-10-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Puteti incerca sa va adresati instantei de judecata pentru a obtine respectarea drepturilor dvs in calitate de angajat. La momentul la care angajatorul refuza sa va dea curs pretentiilor dvs, corectarea situatiei de fapt se poate obtine doar in instanta.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 19-10-2015
Vizitator
Buna ziua....va multumesc de raspuns ( cu scuze pt intarziere )....deci,in principiu cam asta ar fi "solutia"....
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.