Forum avocaţi > Litigii

Facturi neexplicite emise de catre o clinica medicala privata

19-10-2015
Vizitator
Buna Ziua,

Tatal prietenei mele face chimioterapie la o clinica privata, de la care primeste saptamanal facturi pe care este inclusa spitalizarea, consumabilele (care apar decontate de catre casa de asigurari) si aditional, "servicii medicale conexe". Mentionez ca pe site-ul CNAS (http://www.cnas.ro/page/pachetul-de-servicii-medicale-de-baza-acordate-in-asistenta-medicala-ambulatorie-de-specialitate-pentru-specialitatile-clinice.html) la punctul 1.7.1 f., acestea sunt descrise ca "Serviciile furnizate de psiholog în specialitatea psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie: consiliere psihologică clinică pentru copii și adulți cu afecțiuni oncologice", iar dinsul nu beneficiaza de asa ceva. Cei de la clinica ne-au spus ca aceste servicii reprezinta cheltuieli cu personalul si materiale consumabile. Am verificat cu cei de la casa de asigurari si mi-au confirmat ca materialele consumabile trebuie sa fie in totalitate decontate de ei, iar cheltuielile cu personalul sa fie acoperite de spitalizare.

Am facut catre clinica o cerere scrisa in care am solicitat detalierea acestor servicii, insa facturile se emit in continuare la fel.
As dori daca se poate un sfat in legatura cu institutia la care as putea face o sesizare/ plangere in acest sens si metoda in care ar trebui facuta aceasta.

Va multumesc anticipat
Răspunde
 19-10-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Puteti face plangere la ANPC (protectia consumatorului) detaliind situatia de fapt si abuzul pe care considerati ca unitatea sanitara l-a infaptuit. Acestia din urma pot veni in control si, in cazul in care, constata ca exista o practica abuziva poate amenda clinica.

In subsidiar, puteti apela si la concursul instantei de judecata pentru returnarea sumelor de bani pe care considerati ca au fost facturate in mod nelegal.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 13-11-2015

Sfatul meu este sa platiti avocat care sa mearga sa discute cu ei verbal.
Emiterea facturilor nu insemna neaparat si obligarea la plata dar e bine de stiut si de inteles care este situatia.

In justitie in general castiga cine are avocatul mai bun si nu cine are neaparat dreptate dar daca aveti nevoie de medic nu cred ca principala prioritate este sa castigati procesul si sa pierdeti pacientul...adica sa decedeze...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.