Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Litigii

Poate fi acuzat fratele meu pentru o suma împrumutată de la un prieten?

23-11-2015
Vizitator
Bună ziua.în urma cu 3 luni fratele meu care se afla atunci în germania la munca a împrumutat de la un prieten suma de 300 de euro.în urma cu 3 saptamani fratele meu si-a pierdut locul de munca și a fost nevoit sa vina în tara.pana acum nu a reușit sa îi i apoieze prietenului lui acea suma de bani iar acesta îl amenință că îl va da în judecata.fratele meu i-a explicat ca momentan nu are nici un venit și nu are de unde sa îi restituie acei bani.menționez ca fratele meu s-a oferit sa îi dea banii pe rand dar acesta nu a acceptat.de ce poate fi acuzat fratele meu și ce pedepse i se pot aplica în caz ca se va ajunge la tribunal?va multumesc
Răspunde
 24-11-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Mai mult ca sigur, ca persoana de la care a imprumutat fratele il va actiona in instanta, pentru a obtine o hotarare judecatoreasca pe care sa o puna in aplicare cand fratele va incepe sa dobandeasca venituri.Insa va avea de achitat mai mult daca acea persoana va angaja un avocat, deoarece va plati si onorariul avocatului si taxa de timbru aferenta."Pedeapsa" va fi achitarea sumelor.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-11-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Pt ce a imprumutat acei bani ? Au facut vreo hartie intre ei ? Are martori ? Care era data restituirii si cum au stabilit -o ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-11-2015
Vizitator
Nu au făcut nici o hartie.i-a împrumutat banii ca sa aibe fratele meu bani de mancare în germania pana urma sa își primească salariul.următoarea luna fratele meu care era plătit la ora cum nu a mai lucrat prea mult nu a avut sa îi restituie toți banii și atunci s-a oferit sa îi dea pe rand ct poate dar acesta nu a acceptat.deci dacă vor ajunge la tribunal nu exista posibilitatea ca fratele meu sa fie închis sau ceva de genu nu?doar ca imediat ce se va angaja va trebui sa restituie toți bani?
Răspunde
 05-01-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Pentru a fi, totusi, actionat in instanta, prietenul va trebui sa faca dovada ca i-a dat acea suma de bani.Daca nu exista niciun act incheiat, nu se poate dovedi cu martori. Deci este foarte probabil ca acel prieten sa nu il poata actiona in instanta.Si daca va fi actionat, singura sanctiune poate fi plata sumei, plus eventuale cheltuieli de judecata.In niciun caz nu va fi inchis, stati linistita.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-01-2016

De la data scadentei curge de drept dobanda legala. Daca nu a fost stabilita o data a scadentei aceasta va curge de la data introducerii actiunii de catre creditor la instanta de judecata. Este impropriu spus pedeapsa. Singura sanctiune ce va fi suportata de catre frate este ca va plati suma si dobanzile , altfel va fi executat silit. Dobanzile vor face ca suma datorata sa fie din ce in ce mai mare.
De asemenea, va fi obligat si la plata cheltuielilor de judecata (incluzand taxe avocat si taxe de judecata).

Daca suma de bani nu a fost data prin act scris care sa indeplineasca conditiile cerute de lege si nu exista alte mijloace de proba ii va fi greu creditorului sa dovedeasca imprumutul.

Pentru consultatii juridice ma puteti contacta la numarul de telefon afisat mai jos.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.