Forum avocaţi > Litigii

Este LEGAL ca dezvoltatorul sa ne ameninte cu interzicerea accesului cu masina

26-11-2015
Vizitator
Buna ziua , in urma cu 3 ani am achizitionat o casa de la un dezvoltator intr-un cartier nou ,aflat pe camp intre doua sate .La inceput am semnat un atecontract de vanzare cumparare si am dat un avans ,iar dupa 10 luni am achitat restul banilor si am semnat contract de vanzare .In antecontract dezvoltatorul a specificat ca noi vom achita , independent de pretul casei si al terenului,taxa ptr. reteaua stradala de canalizare+bransament 1350+370eura cu tva inclus ,in termen de 30 de zile de la primirea instintarii privind terminarea lucrarilor si ca vom participa alaturi de toti ceilalti 482 proprietari ai parcelelor ,la costul amenajarii trotuarelor ,al spatiului verde din fata casei si asfaltarii/betonarii strazilor interioare din cartier, daca nu vor fi asfaltate de primarie.In prezent in cartier sunt cam 150 de case ,restul parcelelor nu sunt vandute ,reteaua d e canalizare e gata ,noi nu vrem bransamentul ptr. ca este mai avantajos la cheltuieli cu fosa ,strazile din cartier sunt pavate de dezvoltator pentru ca primaria nu a facut nimic ,dar dezvoltatorul nici nu le-a donat primariei.Noi ca proprietari suntem "somati" de dezvoltator sa achitam costul retelei de canalizare si pavarea drumurilor,a trotuarelor si amenajarea spatiilor verzi - in jur de 4500 euro incaz contrar ni se va interzice accesul in cartier, noi am achitat in rate in jur de 1300 euro.La o citire mai atenta a contractului de vanzare am observat ca se specifica ca fiind parte integranta din contract urmatoarele anexe ,pe langa cartea funciara si altele, si antecontractul amintit mai sus ,cand am dat avansul.Intrbarea mea este : este LEGAL ca dezvoltatorul sa ne ameninte cu interzicerea accesului cu masina in cartierul in care se afla proprietatea noastra , prin montare de bariere sau cu paza daca nu achitam canalizarea si pavarea in totalitate ,sugerand sa mergem cu el la o anumita banca sa facem credit ?Mai specific ca drumurile nu au fost donate primariei de care apartinem,ca reteaua de canalizare si pavarea au fost facute de dezvoltator.In cartier exista o asociatie de proprieteri, dar familia mea nu a semnat nimic ,nu am votat pe nimeni sa ne reprezinte si ca dezvoltatorul spune ca vrea sa doneze asociatiei strazile din cartier ,parerea mea este pentru ca sa le intretinem noi ca deja pavelele sunt cam crapate dupa doar un an de la "inaugurare"si expira garantia ,ca doar masinile de tonaj mare care intra in cartier vin tot in interesul dezvoltatorului care construeste casele si nu la proprieteri.Va multumesc frumos !
Răspunde
 03-12-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Fara o lecturare aenta a contractului nu se poate da un raspuns pertinent juridic.

Daca v ati asumat plata acelor bransamente si asfaltari ar tb sa le platiti, dar sanctiunea nu e interzicerea accesului la proprietate o astfel de masura fiind abuziva si fara legatura cu refuzul dvs de a achita acele sume.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Este abuziv sa va interzica accesul la propria proprietate. Cu toate acestea, daca dvs v-ati angajat in scris sa suportati , in parte, costurile aferente constructiei retelei de canalizare , precum si alte accesori ale complexului, atunci ca regula sunteti tinut in continuare de aceasta obligatie.

In acest sens, dezvoltatorul va poate chema in judecata si va poate solicita sa platiti contravaloarea sumelor la care v-ati obligat.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.