Forum avocaţi > Litigii

PARTAJ CU SCOATEREA BUNULUI DE SUB IPOTECA

26-11-2015

Buna ziua. Va rog frumos sa ma sfatuiti ce solutii credeti ca sunt in problema mea care este urmatoarea :
- In anul 2011 am divortat de fostul meu sot si dupa 3 ani am facut partajul bunurilor renuntand la o lupta in instanta si preferand linistea pentru mine si copilul meu.
- La partaj am stabilit ca apartamentul pe care l-am detinut inainte de casatorie sa i-mi fie scos de sub ipoteca, deoarece in timpul casatoriei l-am pus gaj pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca luat cu scopul de a construi o vila pe care dealtfel am reusit sa o construim impreuna cu fostul sot , vila ramanandu-i la partaj fostului sot impreuna cu creditul restant la acea data, el luandu-si obligatia scoaterii de sub ipoteca a apartamentului meu, mutarea ipotecii pe vila construita, plata ratelor la credit si exonerarea mea de datoriile in legatura cu banca . A trecut un an de la data hotararii in instanta si avand in vedere ca nu si-a indeplinit responsabilitatea de a-mi scoate apartamentul de sub ipoteca si nici nu a facut nici un demers in legatura cu banca referitor la acest lucru banca ma suna in continuare pentru a clarifica situatia ori de cate ori nu este platit creditul ( precizez ca sunt coplatitor si garant in fata bancii ) . Eu am depus o cerere catre banca , atasand si hotararea de instanta prin care s-a luat decizia impartirii bunurilor si a datoriilor , cerandu-le sa fiu anuntata de toate demersurile referitoare la scoaterea de sub ipoteca a apartamentului, iar pana acum nu am primit nici un raspuns.

In acest sens va rog respectuos sa i-mi oferiti un sfat despre cum ar trebui sa actionez in continuare pentru a clarifica situatia. Care este solutia, sa reincep procesul sau sa ma indrept catre un executor judecatoresc pentru respectarea deciziei luate ?Va multumesc frumos.
Răspunde
 03-12-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Actiune in instanta pt obligarea la indeplinirea obligatiilor asumate sub sanctiunea platii daunelor moratorii pe zile de intarziere avand la baza prevederile art. 1516: “Drepturile creditorului (1) Creditorul are dreptul la îndeplinirea integrală, exactă şi la timp a obligaţiei. (2) Atunci când, fără justificare, debitorul nu îşi execută obligaţia şi se află în întârziere, creditorul poate, la alegerea sa şi fără a pierde dreptul la daune-interese, dacă i se cuvin: 1. să ceară sau, după caz, să treacă la executarea silită a obligaţiei; 2. să obţină, dacă obligaţia este contractuală, rezoluţiunea sau rezilierea contractului ori, după caz, reducerea propriei obligaţii corelative; 3. să folosească, atunci când este cazul, orice alt mijloc prevăzut de lege pentru realizarea dreptului său.”

Precum si dispoziţiile art. 580 ind. 3, text de lege care instituie posibilitatea stabilirii unei amenzi civile pe zi de întârziere pentru refuzul executării obligaţiei de a face (sau de a nu face), „dacă obligaţia de a face nu poate fi îndeplinită prin altă persoană decât debitorul”

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.