|
03-01-2016 |
 | Elenap Vizitator |
| Buna seara!acum 5 ani parintii mei au murit si eu si fratele meu nu am facut inca dezbaterea mostenirii,deoarece el a motivat ca nu are bani. Mama lasase in cont o suma considerabila in euro,pe langa casa si teren.Eu eram imputernicita pe acest cont, mama a specificat verbal(fratele nu stie de existenta lor) ca doreste ca eu sa primesc acesti bani,deoarece nu era deloc in relatii bune cu fratele si ptr.ca eu am copil cu handicap.Deoarece am fost foarte afectata de moartea ei,am uitat de acel cont.Abia la 9 zile dupa moartea mamei mi-am amintit de el si m-am dus sa scot banii.Doamna de la ghiseu ma cunostea si mi-a zis sa vin a doua zi sa-i scot,ea stia de moartea mamei.Ceea ce am si facut..am mers a doua zi si am transferat totul in contul meu,era depozit cu dobanda lunara.Abia acum, cautand unele lucruri, am citit din intamplare un articol ca nu aveam dreptul s a scot acei bani daca parintii erau morti.banuiam ca fiind imputernicita,imi da dreptul sa scot banii si dupa moartea lor.Cat de tare ma inselam!.De cand am aflat ca nu e legal ce am facut.nu ma mai ia somnul.nu stiu cum sa fac sa indrept situatia.Ce pot face?sa merg la banca sa depun jumatatea de bani in depozitul mamei ca sa poata scoate fratele, cand va cere situatia contului,presupun ca nu a fost inchis,ca sa beneficieze si el de jumatatea lui care i se cuvine sau cum sa fac?daca la succesiune se afla ca i-am scos inainte,pot avea mari probleme si nu stiu cum sa fac sa indrept ce am facut..daca ii dau fara sa i trec la mostenire,iar nu e bine,pentru ca asa risc sa mai ceara banii inca o data.neavand dovezi ca i-am dat..partea mea a fost cheltuita cu terapia copilului meu cu handicap.Daca as fi stiut ca nu am acest drept si dupa moarte..nu conteaza ca mama a vrut sa ii iau eu.conteaza ce zice legea,pe care o credeam de partea mea.. iar acum habar n-am cum sa indrept situa tia.Va rog sa ma ajutati! | |
|
|
|
05-01-2016 |
| Cel mai corect este sa dezbateti succesiunea dupa mama. In cadrul succesiunii se vor aduce la masa succesiunii si acei bani (doar scriptic) apoi la impartirea masei succesorale se va tine cont ca i-ati folosit pe toti dvs si se va face compensarea cu alte bunuri. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
05-01-2016 |
 | Elenap Vizitator |
| In primul rand,multumesc mult de tot ca mi-ati raspuns. In al doilea rand.deja am fost la banca si am deschis un cont pe numele meu,in care am virat suma care-i revenea fratelui.si l-am trecut imputernicit pe el.deoarece aveam o copie dupa buletinul lui.asadar ii pot da exact partea lui,cu dobanda cu tot.Dar,ma intreb,nu voi avea probleme cu banca,eu stiu,proces penal sau fratele ma poate da in judecata?nu as vrea sa am cazier pentru ca asta ar insemna sa nu mai pot munci,iar asta inseamna sa nu mai pot intretine copilul,deorece sotul a parasit domiciliul conjugal.la aflarea vestii ca al nostru copil are nevoi speciale,in plus.e rusinos sa lucrezi in domeniul meu avand cazier.Va multumesc din suflet pentru raspuns! | |
|
|
|
05-01-2016 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Nu este atat de grav, nu va faceti probleme. Nu este caz penal. Nu ati furat nimic si chiar puteti sustine la notar, cu ocazia dezbaterii succesiunii, ca mama a vrut sa beneficiati dvs. de toti banii, doar ca nu a facut niciun act in acest sens. Dar faptul ca nu i-a spus fratelui de acel cont este o dovada. | |
|
|
|
|
26-12-2018 |
 | Marius Vizitator |
| Buna am făcut alocația la băiatul meu când eram minor și am făcut alocația sa intre pe contul lu mama Mama nu are card decât cont Și mama este in Spania cum pot să-i scot fara ia | |
|
|
|
24-07-2020 |
 | Elenap Vizitator |
| Dar am citit undeva ca, cei ce ascund bunuri de la mostenire, sunt privați de acel bunuri total? adică, dacă suma era sa zicem, dau eu un exemplu doar: 5.000€ si eu i-am retras, inainte de mostenire, la judecata nu primește el 2500€, si eu nimic, ca am luat deja jumătatea mea de suma,ci eu trebuie sa ii dau lui toata suma..e adevărat?încă nu am dezbătut moștenirea si nici el nu se grăbește, nici eu. Sau asta e valabil doar ptr. cei ce ascund existenta banilor total?daca cineva ma poate lamuri, va rog frumos sa o faceți. Am senzația ca el va dori sa ne judecam oana la urma. Este vorba de vechiul cod civil, nu de actualul in care ne-am încadra noi. Va mulțumesc frumos! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |