Forum avocaţi > Litigii

Intelegere bilaterala

05-01-2016
Vizitator
In primul rand va spun Buna ziua,;La data de 11-04-2014 am incheiat o intelegere bilaterala cu un domn ce urma sa-i vand locuinta proprie iar el mi-a achitat in acea zi o parte din suma finala urmand ca la data de 1-09-2015 sa incheiem actele de vanzare -cumparare.La data convenita acest domn nu sa prezentat si ulterior atunci cand am fost la el acasa(a mea casa) ma amenintat ca ii violez proprietatea!!!.Ulterior am contactat un avocat care la notificat,dar el nici de aceasta data nu sa prezentat.Avocatul mi-a spus sa astept 6 luni si dupa aceea sa il dau in judecata.Intrebarea pe care cu respect va o pun,este corect sa treaca 6 luni?,,.Va multumesc anticipat.
Răspunde
 05-01-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Abordarea rezolvarii unei probleme juridice poate fi facuta in mai multe moduri, in functie de gandirea fiecarui avocat. Din punct de vdere propriu, nu este nevoie sa asteptati decat perioada pe care ati trecut-o in notificare, daca ati precizat ca plata sa se faca pana la o anumita data.
Art 1522 alin 3 Cod civil:(3) Prin notificare trebuie să se acorde debitorului un termen de executare, ţinând seama de natura obligaţiei şi de împrejurări. Dacă prin notificare nu se acordă un asemenea termen, debitorul poate să execute obligaţia într-un termen rezonabil, calculat din ziua comunicării notificării.
Mai conteaza si ce fel de "intelegere bilaterala" ati incheiat si unde (daca la notar sau nu).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2016
Vizitator
Avocatul la notificat pe prezumtivul cumparator,dar nu sa prezentat la cabinet.,iar intelegerea bilaterala am facut-o la un avocat.Intrebarea mea este ;trebuie sa astept sa treaca 6 luni de la data la care trebuia sa se faca actele de vanzare-cumparare si astfel actul de intelegere sa se radieze?...suma pe care am primit-o ca avans a fost de 7500e din suma totala de 9000de euro.Va multumesc anticipat si cu mult respect !
Răspunde
 10-01-2016

Campina

Chiar daca intelegerea ati facut-o la un avocat, vanarea efectiva a locuintei nu se face decat la notar. Revenind la intelegere, ce anume precizeaza ea? Este acolo trecut si acest termen de 6 luni, la care va referiti? Ce alte clauze mai are?
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2016
Vizitator
Nu era trecuta aceasta clauza de 6 luni,o doamna avocat mi-a comunicat acest lucru.Ce cai de atac sunt pentru a reintra in posesia casei deoarece prezumtivul cumparator nu mai doreste sa o cumpere si nici nu mai da vre-un semn de viata.Va multumesc !
Răspunde
 25-01-2016

Campina

Dupa cum am afirmat mai sus, in baza art.1522 alin 3 Cod civil, trimiteti cumparatorului o notificare in care ii puneti in vedere ca pana la o anumita data, un termen mai scurt de 6 luni, sa achite diferenta de pret. Daca notificarea care i-a fost deja trimisa precizeaza un termen, nu mai este nevoie sa trimiteti alta. Daca pana la acea data nu achita-ceea ce va fi mai mult decat probabil, il actionati in instanta, depunand ca dovezi intelegerea bilaterala si toate celelalte solicitari /notificari trimise, la care nu a dat curs.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2016
Vizitator
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si daca nu am facut acest lucru va rog sa ma iertati s aume...La Multi Ani pe anul 2016.Notificarea ia fost transmisa pe data de 16 0902015 ,dar prezumtivul cumparator nu a venit la intalnire.Acum in Martie se implinesc 6 luni de la data in care rebuia sa se perfecteze actele.Mai am o singura intrebare care sincer nu imi da liniste deloc si anume,in instanta se poate radia actul bilateral de promisiune si astfel cumparatorul sa piarda avansul?,precizez ca la clauze nu este amintit in dreptul meu nimic,ci doar sa ma adresez instantei daca prezumtivul cumparator nu isi tine cuvantul.Va multumesc din tot sufletul pentru ajutorul acordat pana acum si Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Răspunde
 30-01-2016

Campina

Situatia avansului este o alta problema. Daca in acea intelegere nu s-a precizat nimic privind pierderea lui in cazul neindeplinirii obligatiei de plata integrala, ramane sa se stabileasca in instanta ce se va intampla cu el.Avand in vedere ca el a reprezentat 83% din valoarea apartamentului, cumparatorul ar putea cere restituirea, cel putin in parte, a lui. Acestea sunt, insa, aspecte care se vor rezolva doar in instata si vor fi influentate de actiunea introdusa, de modul ei de redactare.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2016
Vizitator
Va multumesc din suflet pentru sfaturile si precizarile pe ce mi le-ati dat.Dumnezeu sa va rasplateasca insutit si inmiit.La revedere.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.