Forum avocaţi > Litigii

Dosar dublu la acelasi executor pe aceeasi creanta

07-01-2016

Buna ziua si imi cer scuze daca scriu undeva unde nu trebuie dar nu stiam unde in alta parte. Pe scurt, sotul meu are un credit la Cec bank din 2008 si abia in anul 2015 ( septembrir) a primit hartii cum ar avea popriri la anumite firme de unde primeste bani dar nu lunar( nu are un venit lunar vi doar de 2 ori pe an). A primit 2 hartii cu nr de dosar diferite , cu sume diferite , aparand cec bank ul si kruk ul pe 2 hartii diferite dar data aceeasi de instiintare dar de la acelasi executor ( cheltuielile de executare fiind diferite si ele) . Daca Kruk -ar fi preluat crefitul nu ar mai trebui ca CEC Bank sa mai fie implicat nu e asa? Si de ce nu a primit de la Kruk nicio hartie de rezolvare a datoriei. De ce sunt sume diferite si 2 dosare de executare pe aceeasi datorie nu inteleg. Pe 24 decembrie i-au oprit sotului toata suma de la aceea firma( nu are pe card poprire) si nici in ziua de azi nu i au restituit restul sumei. Stiu ca doar o treime i se opreste normal dar ce nu i au restituit restul banilor.Rin sa mentionez ca data trecuta i au oprit dintr o suma mai mica o treime dar de data aceasta suma era destul de mare si nu au mai procedat la frl. Va rog ajutati ma , maine mergem la executor dar nu stiu ce vom rezolva fara un ajutor.Va multumesc mult
Răspunde
 08-01-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Trebuie lamurita urgent sursa datoriei si existenta a doua dosare.Da, daca Kruk a preluat datoria, CEC Bank nu ar mai fi implicat in recuperarea ei.Iar retinerea nu ar trebui sa depaseasca 1/3 din venituri.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2016

A fost sotul meu la executor si i au spus ca au dreptul sa i opreasca toata suma sau jumatate cel putin pt ca este un venit suplimentar dar problema este ca alt venit nu are ( nu lucreaza ) acesti bani ii vib de 2 ori pe an de la drepturile de autor.. Si ca ei nu au oprit nimic , deci cel mai probabil Kruk ul dar nu au voie decat o treime din cate am inteles daca nu este urmarit din mai multe parti, el are decat un credit, cum poate fii urmarit din mai multe parti? Ce este de facut?
Răspunde
 26-01-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca venitul nu este lunar, ci bianual, executorul ar putea sa-i opreasca echivalentul a mai multe luni, daca nu depaseste suma pe care o primeste sotul. 1/3 se opreste dintr-un vent lunar, nu cum este cel pe care il primeste sotul. Dar este clar ca aceeasi suma nu poate fi oprita din doua locuri. Acest aspect trebuie neaparat clarificat. Dar sotul nu a mai platiti din 2008 nimic, de s-a ajuns in situatia de a ajunge datoria la executor? Verificati cat s-a paltit din datorie, tinand cont si de dobanda si penalitati de intarziere, apoi vedeti cat platit pana acum sotul, prin opririle duble, din cele doua dosare si discutati cu executorul.Aveti de platit si onorariul lui.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.