Forum avocaţi > Litigii

Firma de recuperare

07-01-2016
Vizitator
Buna ziua,
Am lucrat in perioada 2007-2009 la BCR asigurari, ca si agent de asigurari, in 2009 am incheiat contractul cu acestia in conditii amiabile cu semnarea unui proces verbal de predare primire, fara nici un litigiu. Acum, in noiembrie 2015, am primit un plic de la EOS KSI Romania, prin care mi se aduce la cunostinta ca, respectiva firma de recuperare a fost imputernicita de BCR pentru a recupera de la mine o suma de 8000 de lei reprezentand un debit ca urmare a unei facturi in urma derularii unui contract de asigurare.
Intrebarea mea este....se poate cere acest lucru dupa 6 ani de zile, perioada in care banca nu mi-a trimis nici macar o instiintare prin care sa ma anunte despre aceste probleme ?Nu exista in acest caz o perioada de prescriptie ? Este indreptatita aceasta firma sa ma hartuiasca cu telefoane si amenintari cu procese ? Ce este de facut in acesta situatie...?
Multumesc !
Răspunde
 07-01-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Termenul de prescriptie este de 3 ani, dar este posibil ca BCR sa fi introdus o actiune pentru obtinerea unei sentinte/titlu executoriu in cadrul acestui termen, Trebuie verificat. Pe de alta parte, ce este cu acel contract de asigurare? Exista? In ce conditii a fost incheiat? Ce clauze are? Nu este atat de simplu: au trecut 6 ani, nu mai am nimic de plata. Trebuie analizat acel contract si ce demersuri a facut BCR in tot acest timp.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2016
Vizitator
Multumesc foarte mult pentru raspuns doamna avocat.
Am plecat de la BCR la sfarsitul anului 2009, am predat functia pe care am avut-o in baza unui proces verbal de predare primire in care nu s-a stipulat nici o problema. Pe tot parcursul acestor ani, nu am primit absolut nici o notificare de la banca precum ca ar fi existat vreo problema, nici nu am fost dat in judecata de catre banca sau alte organisme vis-a-vis de aceasta problema. M-am trezit dupa atatia ani , ca aceasta firma de recuperari EOS si nu mai stiu cum, ma preseaza sa semnez o intelegere cu ei in vederea achitarii si stingerii acestui litigiu despre care eu pana acum nu am avut habar.
Aceasta este situatia, si deocamdata am hotarat sa astept sa ma dea in judecata (daca se mai poate dupa atata timp ).
Multumesc !
Răspunde
 31-01-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Trebuie sa verificati ce este cu acea suma si acel contract de asigurare.Este si aceasta o varianta, sa asteptati sa va actioneze in instanta, pentru ca asa vor trebui sa dovedeasca de unde provine suma.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.