|
12-01-2016 |
 | Claudiu Vizitator |
| Bună ziua.As dori și eu dacă ați reuși sa mă lămuriți,Cum ar fi bine sa procedez.Fratele meu și cumnata sunt în divorț.Pe timpul căsniciei lor chiar în primii ani am luat un credit pe numele meu ptr ai ajuta sa se mute în casa pe care si-au construit-o.Ulterior i-am ajutat și cu sume de bani dar nu am făcut nici un act prin notar,urmând sa mi-i restituie când vor sta mai bine din punct de vedere financiar.Acum ei divorțează iar cumnata nu dorește sa se implice nici măcar în achitarea creditului pt ca susține ca nu e pe numele ei,iar legat de datoria în bani ce sa mai zic.Ce as putea face în aceasta situație. Va mulțumesc anticipat | |
|
|
|
12-01-2016 |
| Formulati cerere de interventie in nume propriu, in cadrul actiunii lor de partaj bunuri comune. Daca partajul se va face pe cale amiabila si nu va exista un proces, va trebui sa deschideti dvs. o actiune la instanta prin care sa le solicitati ambilor soti (fosti soti!) sa va restituie sumele de bani achitate pentru creditul lor. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
13-01-2016 |
| Foarte greu va fi sa faceti dovada ca banii din credit au fost dati toti catre fratele si cumnata dvs. Cine a platit ratele in tot acest timp ? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
16-01-2016 |
 | Claudiu Vizitator |
| |
|
|
16-01-2016 |
 | Claudiu Vizitator |
| Ratele au fost achitate de fratele meu,dar problema mai mare o reprezintă banii pe care i-am împrumutat de-a lungul timpului,bani folosiți la finisarea casei,dar nu am făcut nici un act în acest sens iar cumnata nu mai recunoaște ajutorul dat. | |
|
|
|
16-01-2016 |
| Fratele dvs ar tb sa intervina in procesul d epartaj al sotilor si sa faca dovada banilor imprumutati. E f greu de dovedit chiar daca sa spunem ca a existat o imposibilitate morala de preconstituie a unui inscris. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
16-01-2016 |
 | Marian Vizitator |
| Buna seara .Fratele meu a luat bani din banca pentru mine .Eu am platit ratele pana acum.Vreau sa divortez si va rog sa-mi spuneti daca sotia poate fi obligata sa plateasca 1/2 din rata lunara,inprumutul fiind facut pe numele fratelui meu. Mentionez ca eu si sotia am semnat acte prin care garantam cu locuinta noastra rambursarea imprumutului.Asta insemnind inca 18 ani de platit rate.Eu sunt pensionar iar ea nu are serviciu.Va multumesc. | |
|
|
|
17-01-2016 |
| In fata bancii raspunde in primul rand debitorul (cel care a luat creditul - adica fratele dvs). Daca el nu plateste banca isi va executa garantia (adica va vinde la licitatie imobilul cu care s-a garantat plata datoriei). Dvs sau sotia dvs nu puteti fi obligat la plata creditului daca nu ati avut calitatea de codebitori ci pe aceea de garanti. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
17-01-2016 |
 | Marian Vizitator |
| Va multumesc frumos pentru raspuns.Va mai rog sa-mi spuneti daca pentru ratele facute pe numele meu la banca,sotia poate fi obligata sa achite 1/2 din rata lunara in urma divortului? Daca ratele pe care le platesc depasesc 1/2 din pensia neta trebuie sa platesc pensie alimentara pentru copilul minor?Daca renunt la partea mea de locuinta pot fi sunt scutit de pensia alimentara? Va multumesc inca odata pentru informatiile furnizate de dumneavoastra. | |
|
|
|
17-01-2016 |
| Pensia alimentara o datorati minorului si nu sotiei. Orice intelegere cu privire la renuntarea platii pensiei alimentare este nula. Este un drept al minorului si nu al sotiei. Daca creditul facut la banca a fost facut in timpul casatoriei , acesta reprezinta un bun comun si va intra la partaj. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
17-01-2016 |
 | Marian Vizitator |
| Multumesc frumos pentru raspunsuri.O seara linistita va doresc. | |
|
|
|
20-01-2016 |
 | Sanda Vizitator |
| Bună ziua.As dori sa ma învățați ce sa fac...după o căsnicie de 17 ani am divorțat.acum 7 ani am facut un credit pe numele meu si am construit un magazin in curtea socrilor.clădirea este pe numele sotului.mai am 3 ani de plată la bancă si sotul nu vrea sa mai plătească,eu am rămas fara nimic.daca bag partajul ce imi revine?Vă multumesc | |
|
|
|
23-01-2016 |
 | Dumitru Vizitator |
| BUNA SEARA. Am credit ipotecar la BCR .Am fost chemat la o negociere in urma proceselor castigate de mai multi clienti nemultumiti de clauzele abuzive practicate de BCR.Mi s-a oferit o perioada de 5 ani cu dobanda de 4,95 s-au 10 ani cu o dobanda de 5,45.Care ar fi mai buna?Eu mai am15 ani de platit rate .Este mai bine sa platesc la valoarea EURO sau sa fac conversie in lei.Va rog sa-mi spuneti deoarece dumneavoastra cunoasteti legile,ce alte avantaje as mai putea obtine ?Va multumesc anticipat. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |