Forum avocaţi > Litigii

Mama disparuta,nu pot sa vand apartamentul!

23-01-2016
Vizitator
Buna,ma numesc Victor
Mama mea a plecat un Italia la lucru,acuma 10ani,nu mai stiu nimic de ea de atunci,tatal meu a decedat acum 5 ani,in urma unui proces de succesiune am dobandit 3\4 din apartament,si mama 1\4,din sentinta judecatoareasca reiese ca ar trebui sa o despagubesc printr-un executor judecatoresc,dar nu dispun de acei bani.Se poate deschide un proces prin care s-o dau in judecata sau s-o declar moarta?
Răspunde
 24-01-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Faptul ca mama a plecat la munca in Italia, nu inseamna ca este decedata.Nu o puteti declara moarta, dar nici nu o puteti actiona in instanta, cat timp nu oferiti instantei o adresa unde sa poata fi citata. Totusi, nu inteleg motivul pentru care mama nu a tinut legatura cu familia.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2016

Campina

Codul civil prevede:
SECŢIUNEA a 3-a
Declararea judecătorească a morţii
Art. 49
Cazul general
(1) În cazul în care o persoană este dispărută şi există indicii că a încetat din viaţă, aceasta poate fi declarată moartă prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate, dacă au trecut cel puţin 2 ani de la data primirii ultimelor informaţii sau indicii din care rezultă că era în viaţă.
(2) Dacă data primirii ultimelor informaţii sau indicii despre cel dispărut nu se poate stabili cu exactitate, termenul prevăzut în alin. (1) se socoteşte de la sfârşitul lunii în care s-au primit ultimele informaţii sau indicii, iar în cazul în care nu se poate stabili nici luna, de la sfârşitul anului calendaristic.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2016
Vizitator
Faptul ca nu a tinut legatura cu noi,nici eu nu-l inteleg...dar daca ultima ei adresa este la parintii ei,se poate considera ca o adresa la care sa fie citata? Sau se poate face altceva,in afara de a o despagubi? Multumesc!
Răspunde
 24-01-2016

Campina

Da, puteti da adresa de la parintii ei, pentru a fi citata.In afara de a o despagubi nu exista alta varianta.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2016
Vizitator
Multumesc frumos pt.ajutor.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.