Forum avocaţi > Litigii

Tatal meu nu trebuia instiintat si prezent cand ceilalti frati au cedat totul in favoarea surorii?

05-02-2016
Vizitator
Buna seara!In 1989 s-a deszbatut mostenirea dupa moartea bunicului.Tatal meu nu era in tara,iar prin neprezentare el nu a primit nimic.In 2007,se semneaza un contract de vanzare-cumparare intre bunica si una dintre matuse.Ceilalti doi frati cedeaza totul in favoarea matusii mele.Tatal meu afla dupa 1 an despre acest contract.Intrebarea este:Tatal meu nu trebuia sa fie instiintat si prezent atunci cand ceilalti frati au cedat totul in favoarea surorii?Conform ART 700 din Codul Civil el este decazut din drepturi.Cum trebuie actionat,pentru ca el sa redobandeasca drepturile de mostenitor?
Va multumesc anticipat!
Răspunde
 06-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Tatal trebuia instiintat si el putea da procura unui frate sa-l repreznte, daca era plecat din tara, Insa, din 2008, de cand a aflat, ce a facut tatal dvs.?Orice drept se prescrie in 3 ani de la luarea la cunostinta.
Putea ataca acel contract de vanzare-cumparare si implicit si dezbaterea mostenirii, dar acum este prea tarziu.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.