Forum avocaţi > Litigii

Pot afla daca mi-a anulat testamentul

10-02-2016
Vizitator
Buna ziua. In anul 2013 o doamna in varsta de 85 de ani a incheiat un testament in favoarea mea. In momentul cand l-a autentificat a mers la 3 notari care au refuzat autentificarea , dar a gasit un al 4 -lea care a autentificat testamentul fara martoei si fara ca doamna sa aiba adeverinta ca este in facultati mintale ( doamna sufera de atrofie cerebrala si alte boli ).Lucrurile au mers bine intre noi pana anul trecut cand incet- incet am aflat ca doamna ma minte ( mai incheiase anterior mie si alte testamente pe care le anula fara sa spuna si celor care erau beneficiari. poate si testamentul meu era anulat intre timp , dar nu am de unde sa stiu, si alte minciunele). Am mers la un notariat sa ma interesez si am aflat ca nu se poate dezbate succesiunea dupa decesul doamnei deoarece:
- nu are si actul de deces al tatalui ei - acesta a disparut in anul 1949 si nu se facuse actiune de constatare a mortii prezumate
-in testament a scris ca sunt verisoara ei si nu este adevarat si eu nu am acte care sa dovedeasca acest lucru
-a mai pus si clauza sa nu ii instrainez obiectele din casa si casa timp de 40 de ani.
Am mers la mai multi notari care mi-au sesizat aceste probleme care nu se pot rezlva decat in instanta. Foarte necajita am mers si la notarul care i-a incheiat actul si care mi-a spus ca aceasta este vointa ei si ca la decesul doamnei trebuie sa merg cu notarul unde dezbat succesiunea si cu 2 martori s afac inventarul casei ei si sa imi iau angajamentul ca nu se misca nimic de acolo 40 de ani. In aceste conditii eu am renuntat sa ma mai ocup de " doamna".
Vreau sa stiu daca pot afla daca mi-a anulat testamentul in conditiile in care ea nu mai vrea sa vorbeasca cu mine.(mi-a cerut si cheile de la casa si am intrerupt orice legatura. ) multumesc
Răspunde
 12-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Testamentul poate fi revocat printr-un act autentic notarial sau printr-un alt testament.Daca nu mai vorbeste cu dvs. si v-a cerut si cheile de la casa, se presupune ca l-a revocat. Il puteti intreba pe notarul la care s-a incheiat si autentificat testamentul in favoarea dvs.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2016
Vizitator
Doamna este foarte abila si nu anuleaza testamentul decat atunci cand incheie altul nou in favoarea altcuiva. Multumesc .
Răspunde
 13-02-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Exista registru national in care sunt trecute testamentele autentificate si in care puteti verifica daca a intocmit un nou testament. Un nou testament il va revoca pe cel anterior.

Dar asta doar daca face testament autentic.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.