Forum avocaţi > Litigii

Notara insista sa aduc certificat daca sunt sau sănătos la cap doar pentru faptul ca sunt surda

18-02-2016
Vizitator
Bună ziua as dori câteva lămuriri. Tatal meu a decedat in 25 ianuarie 2012.mama trăiește suntem 4 surorii. Menționez ca eu am un handicap de la vârsta de 5 ani sunt surdă nu am probleme de adaptare sau altceva vorbesc si am făcut școala normal plus a carnetul de conducere de 20 ani.acum 3 ani surorile mele ma dat in judecata vrând să mă scoată de la succesiune sa nu pot primi nimic. Dar cand au văzut ca au de plătit 70 .milioane lei vechi au renunțat. La proces. Problema se pune așa notara insista sa aduc certificat daca sunt sau sănătos la cap doar pentru faptul ca sunt surda. Pe mine nu ma împiedicat niciodată handicapul meu de la o viață normală. Ce as dori sa știu e dacă notara are acest drept ca sa imi ceara un așa certificat.
Răspunde
 21-02-2016

Notarii raspund pentru actele incheiate incepand cu 1 octombrie 2011 (data intrarii in vigoare a N.Cod Civil) , astfel ca trebuie sa verifice la incheierea actului juridic daca sunt indeplinite conditiile minime si obligatorii prevazute de catre lege. Notarul nu este medic si nu poate stabili in cazul unei persoane cu deficiente sau avand un anumit grad de handicap daca are sau nu are discernamant , daca are sau nu capacitatea de a incheia actul juridic asa cum este ceruta de catre legea civila si astfel pentru a nu fi aacuzat in viitor de infractiunea de fals intelectual este normal sa va solicite sa aduceti o dovada de la medic prin care sa se ateste ca aveti discernamantul necesar in vederea incheierii actelor juridice.

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.