Forum avocaţi > Litigii

Am lasat locuinta mea nepotului meu prin testament. Locuinta mea poate fii executata silit acum?

02-03-2016
Vizitator
Am lasat locuinta mea nepotului meu prin testament autentificat la notar , ca dupa descesul meu locuinta sa-i ramana lui .
Ce se poate intampla , in cazul in care el are acum un proces pe rol - litigii profesionisti - va pierde procesul si va fii executat silit ? locuinta mea poate fii executata silit acum ? sau dupa decesul meu ? va multumesc.
Răspunde
 02-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Testamentul este un act pentru cauza de moarde si isi produce efectele de la data intervenirii decesului persoanei care a lasat testamentul. Deci- daca casa / locuinta este inca pe numele dvs si creanta este a nepotului atunci casa nu poate fi in patrimonial nepotului si nu poate face parte din bunurile executabile apartinand nepotului.
Nu mai aveti copii? Sotie ? Testamentul este atacabil, acestia venind prioritar la masa succesorala a dvs.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2016
Vizitator
nu am copii.
sant casatorita .

locuinta este proprietate personala dobandita inaintea casatoriei.
am decis in nume propriu , nesilita de nimeni , ca dupa decesul meu, locuinta sa o las prin testament mepotului meu .

sant o persoana cu dizabilitati grave , sotul nu ma ingrijeste ,,,,seara si dimineata lucruri minore , financiar santem separat ,,,,de multe ori este agresiv verbal ,,,,uneori fizic . de aceea a, hotarat asta .

cu stima si multumiri.
Răspunde
 02-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Sotul supravietuitor mosteneste 1/4 din masa succesorala si dreptul de habitatie asupra casei in care a lociut. La masa succesorala mai vin in concurs cu sotul supravietuitor in ordinea claselor de mostenitori parintii dvs si fratii. Daca bunul este dinainte de casatorie si nu aveti bunuri de impartit puteti divorta.Conform Noului Cod Civila si vechiul Cod de familie sotii isi datoreaza ingrijiri. Indiferend de situatie intrebarea dvs era daca casa dvs poate fi executata in conditiile in care nepotul are creante - NU PT CA NU ESTE BUNUL LUI INCA.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.