Forum avocaţi > Litigii

Cum anulez acea donatie ?

04-03-2016
Vizitator
Buna ziua. Sunt intr-o situatie foarte ambigua. Mama mea a facut un act de donatie catre concubinul ei in 1996. Mama a decedat in anul 2003, concubinul ei a decedat in anul 2004. eu am gasit acest act de donatie asupra unei garsoniere , acum de curand. Precizez ca cel care a primit donatia nu are mostenitori. Eu l-am ingrijit si pe el , eu l-am inmormantat, eu am facut pomenile. in calitatea mea de fiu al mamei mele si unicul ei mostenitor, cum anulez acea donatie ? In acest moment detin posesia garsonierei , dar nu si proprietatea ei. Anul acesta mi s-a solicitat buletinul la plata impozitului si nu au fost primiit banii pentru ca nu sunt proprietar al garsonierei. Va multumesc mult . Cu stima Mihai Creanga
Răspunde
 04-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Ce calitate avea proprietarul donatiei fata de dvs?
Trebuiesc vazute inscrisurile. Este greu de dat o consultative juridica comtetenta fara acte in fata. Aveti prea multe decese si nici o succesiune dezbatuta.Cel putin asa reiese din ce spuneti.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-03-2016
Vizitator
Mama mea a facut in anul 1996, o donatie catre concubinul ei , o garsoniera . Mama a decedat in anul 2003, concubinul ei in anul 2004. Desigur nu s-a dezbatut nicio succesiune nici dupa mama si nici dupa prietenul ei . De la un notariat mi s-a spus ca am dreptul la jumatate , privind rezerva succesorala . Prin ce modalitate se realizeaza acest lucru si ce se intampla cu cealalta jumatate ? Multumesc anticipat
Răspunde
 10-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Nu stiu de ce vi s-a spus de jumatate in conditiile in care am inteles ca sunteti unicul mostenitor al mamei dvs. Faceti actiune in instant de anulare donatie dupa care deschideti succesiunea dar, ar trebui chemati in judecata mostenitorii concubinului (copii, parinti, surori, frati, nepoti). Cred ca ar trebui citit actul de donatie. Acest act de donatie a fost facut la notariat?

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-03-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ce fel de donație este ? Este una autentica ?

Nu stiu daca aveti motive de anulare a donatiei. Poate doar de revocare in masura încălcării rezervei succesorale daca imobilul era singurul bun al mamei dvs.

Solicitați o consultanta si prezentați si actele ca sa stiti care este exact situația acestui bun si ce mai puteti face in actuala stare de fapt.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2016
Vizitator
Buna ziua,
Sunt pensionara ,si in anul 2013 am colaborat la un CAR (Casa de ajutor reciproc) ptr. care am primit o indemnizatie trimestrial. Am primit o somatie de la ANAF ca datoreza suma de 420 lei -contibutie sanatate. Este legal sa platesc de doua ori? ( din pensie se retine automat contributia ptr. sanatate).
Va multumesc,
M.Petrescu
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.