Forum avocaţi > Litigii

In urma decesului tatalui, pot invoca uzucapiunea. Toate taxele au fost achitate numai de acesta

06-03-2016
Vizitator
Buna ziua,
Parintii mei(ambii decedati in prezent) au cumparat in anul 1968 (cota de 50%) impreuna cu fratele tatalui, necasatorit in acel moment(cota de 50%) un imobil curte, format din 2 camere si bucatarie,(suprafata totala de 91 mp).
Pina in prezent rolul fiscal,toate taxele si obligatiile fiscale au fost pe numele talalui meu si achitate integral numai de acesta (in realitate de mine,fiul lor, in numele sau; eu locuind in acelasi imobil din 1968).
Mentionez ca in urma decesului mamei in 1995, ca urmare a succsesiunii dupa acasta,imi revine 3/4 din partea sa de imobil, restul de 1/4 revenind tatalui meu.
Intreg imobilul(in ultimii 10 ani) a fost reconditionat, consolidat si intretinut, de mine parsonal, atat partea parintilor cat si a fratelui tatalui (care nu s-a ocupat, in nici un fel, in acest interval de timp 1968-2015 de partea sa de imobil, nemanifestind interes fata de imobil).
In urma decesului tatalui 08.2015, pot invoca uzucapiunea, pentru a intra in posesia partii de 50% aferenta fratelui tatalui (decedat deasemeni) ?
Ce documente ar fi necesare, in aceasta situatie?

Va multumesc,
Răspunde
 06-03-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Puteți invoca uzucapiunea, mai mult cu cât posedați in continuare ca și proprietar de bună-credință. Veți invoca în cererea de chemare în judecata, joncțiunea celor 2 posesii, a d-voastră cu a tatălui, ambele posesii utile, sub nume de proprietari, de bună-credință, neviciate .

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.