Forum avocaţi > Litigii

Succesiune. Ce drepturi au copiii mei,luandu-se in calcul ca am facut investitii in casa

16-03-2016
Vizitator
Buna ziua!
V-as ruga sa ma lamuriti intr-o problema.Socrul meu a decedat acum 19 ani...nu a fost dezbatuta succesiunea.
Intre timp a decedat si sotul meu,acum 8 ani,noi stand in casa socrilor am investit acolo dar nu avem nici un act.
Soacra mea a decedat acum cateva luni dar a lasat testament partea ei cu exact doua saptamani inainte de a deceda fiind bolnava de cancer
Ce drepturi au copiii mei,luandu-se in calcul ca am facut investitii in casa pentru care avem martori si ca am fost dati afara din casa dupa decesul sotului meu
Socrii mei au avut trei copii,sotul meu,o fata care are trei fete (in favoarea lor s-a facut testamentul soacrei) si nca o fata care nu ecasatorita si nici nu are copii
Imi trebuie avocat sau ma pot reprezenta singura daca sunt parat?
Va multumesc frumos !!
Răspunde
 16-03-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Problema este complicata si legata de dezbaterea succesiunii dupa socru. Nu stiu cum a putut soacra sa lase testament inainte de dezbaterea succesiunii dupa sotul ei. In urma acesteia soacrei ii revenea 1/4 , iar celor 3 copii ai lor 3/4, respectiv cate 1/4 fiecare.Deci soacra avea 1/2 din bunurile aflate in proprietate-partea ei, plus 1/4 din partea sotului.Soacra a lasat partea ei ( 1/2 plus 1/4) celor 3 nepoate. Dar testamentul nu poate incalca rezerva succesorala a descendentilor, respectiv jumatate din partea care li s-ar fi cuvenit ca mostenitori legali.Copiii dvs ar avea dreptul la acea 1/4 din partea socrului dvs.-parte care se cuvenea sotului dvs. dar si acea parte reprezentand partea lor de rezerva succesorala. Aceste drepturi se pot obtine doar in instanta ca si c/valoarea imbunatatirilor aduse la casa, pe care va trebui sa le dovediti atat cu acte, cat si cu martori.V-ar trebui un avocat ca sa va descurcati in instanta.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.