Forum avocaţi > Litigii

Impartire curte comuna (succesiune)

26-09-2013

buna ziua,

Am o proprietate intr-o curte comuna suntem 3 proprietari in casta curte cu suprafata totala de aprox 650 mp, in cf avem trecut terenul de sub case iar curtea/ telenul liber fara constructii e trecut in indiviziune, casele sunt dispuse astfel incat fiecare avem vedere la strada si am putea sa ne facem fiecare iesire separata, dar unul dintre vecini nu e deacord, eu detin din aceasta curte putin peste 300 mp, ce as putea sa fac sa raman singur in curte, daca este nevoie pot da mai multe informatii. va rog mult daca ma poate ajuta cineva. Cu stima Bogdan
Răspunde
 18-10-2013

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Este clar, ca daca unul dintre co-proprietari nu doreste, va trebui sa deschideti o actiune in instanta.

Contactati un avocat, deoarece sunt de realizat cateva etape premergatoare depunerii actiunii la instanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-07-2014
Vizitator
buna ziua, Am un teren impreuna cu 2 frati , atribuit comform legii 18/1991, mostenire de la tatal meu, cu titlu de proprietate pe numele la toti 3, unul dintre frati este decedat, dar are o fata, iar celalalt este plecat din tara si nu stiu unde , rugamintea mea este, ce pot face sa iau partea care mi se cuvine din mostenire.Va multumesc. Cu stima Florea V
Răspunde
 17-07-2014

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Iesire din indiviziune. Se poate face numai pe calea unei actiuni in instanta. Contactati un avocat care sa va intocmeasca actele. Daca doriti, va stau la dispozitie.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-02-2016
Vizitator
Bunaziua va rog a ma ajuta cu un sfat si pe mine cineva.locuiesc intro casa cu legea 112.si santem 5 familii as dori sa stiu dacs putem face iesirea din indiviziune fiecare 4 vecini unul nu este deacord si ce se intampla.mentionez ca eu stau chear in spatele curti si am probleme cu acel vecin care ocupa curtea cu masini si are garaj anplasat si de cate ori trebuie sa ies cu masina trebuie sa astept sa imi cer voie sa ies afara .noi ceilanti vecini am dori sa cerem un drum de acces liber .mentionez ca se poate daca acele garaje care sant ilegale nu ar fi acolo.dorim un drum de servitute cum ar veni sa nu mai avem treaba nici unul cu acest vecin care isi face de cap in curte care sia facut o masarda pe locuinta lui care nu are autorizarea de la primarie este terminata masarda in 2003 si nu plateste impozit dupa masarda .nimeni nu a zis nimic sa nu fim rai dar acest vecin ne face program la toti .multumim
Răspunde
 27-02-2016

Partaj succesoral printr-o cerere adresata instantei de judecata. Pentru fratele despre care nu stiti nimic va fi citat prin publicitate si in procesul civil i se va desemna un curator special (un avocat) care ii va reprezenta interesele.

Răspunde
 27-06-2017

Buna ziua. Sunte m 2 familii intro curte comuna, din care vecinii au contruit prelungire la casa aproape pe jumate curtea fara nici o problema zicand ca sunt in regula cu toate actele. Ce trebuie sa fac ca sa o demoleze
Răspunde
 02-11-2018
Vizitator
Buna seara.Noi locuim intr-o curte comună cu 5 familii.Fiecare are cota parte din curte si grădina.O familie a inchis accesul spre grădina si curtea din spate .Noi avem 44 la sută din grădina si curte.Am vorbit cu domnii de la primărie și au spus sa ne adresăm poliției comunitare sa ne deschidă accesul.Avem nevoie si de avocat sau nu ?? Mulțumesc
Răspunde
 09-03-2020
Vizitator
Buna ziua. Am mostenit o casa in comun cu fratele meu. Totul este impartit. Eu am renovat si consolidat partea mea dar cealalta parte este in paragina. Nu vor sa i despagubesc. Ce pot sa fac? Multumesc
Răspunde
 09-03-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca s-a facut mostenirea si ati iesit din indiviziune, iar cotele de proprietate au fost stabilite prin acte (nu pe vorbe), partea in paragina fiind proprietatea exclusiva a fratelui dvs. nu prea aveti ce face.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-03-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Muresan Lavinia a scris pe 09-03-2020:
Buna ziua. Am mostenit o casa in comun cu fratele meu. Totul este impartit. Eu am renovat si consolidat partea mea dar cealalta parte este in paragina. Nu vor sa i despagubesc. Ce pot sa fac? Multumesc

S-a dezbătut succesiunea și ați făcut partajul sau ați împărțit prin bună învoială, fără acte ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-05-2020
Vizitator
Locuiesc intr,o casa cu patru locuinte, eu fiind la etaj. Cel de desubtul meu si,a inprejmuit cata curte a vrut. Acum doresc sa faca dezmembrarea. Cei care fac dezmembrarea ii vor lasa curtea imprejmuita ilegal? Cum se face impartirea curtii legal? Ce as putea face?
Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.