Forum avocaţi > Litigii

Ce obligatii am ca fost proprietar de apartament cu modificari

02-04-2016

Buna ziua.
In anul 2012 am mostenit un apartament de la mama mea, fiind unica mostenitoare. Apartamentul avea la momentul respectiv doua modificari: in interior s-a spart o parte dintr-un perete pentru a mari baia si la exterior avea atasat un balcon pe structura metalica, apartamentul fiind la parter.

In anul 2015 m-am hotarat sa-l vand. Apartamentul nu avea cadastru si intabulare, mama mea dobandind apartamentul printr-un contract de schimb la un moment in care nu era obligatoriu cadastrul Am facut cadastru, intabulare pentru acest apartament pe configuratia pe care o avea, asa cu aceste modificari. Am vandut apartamentul prin octombrie 2015.

In ianuarie 2016 noul proprietar a fost reclamat de catre un vecin ca are modificari in apartament fata de un releveu mai vechi. (In actul de proprietate al mamei nu scrie “conform schitei”). A fost la politie si i s-a cerut expertiza tehnica pentru aceste modificari. El a declarat ca asa a cumparat apartamentul, dovada fiind chiar cadastrul si asa a ajuns problema la mine. Am aflat ca exista un releveu vechi pe baza caruia s-a facut reclamatia si am platit expertiza tehnica care s-a facut pe numele proprietarului actual, in care scrie clar ca lucrarile nu afecteaza structura de rezistenta. Cei de la politie i-au spus ca trebuie sa intre in legalitate si sa aduca autorizatia de constructie si certificat de urbanism. As vrea sa-mi spuneti va rog ce obligatii am eu ca fost proprietar avand in vedere ca asa am mostenit apartamentul si nu exista diferente intre cadastru si situatia actuala din apartament.
Răspunde
 04-04-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Aveti schita si cadastrul facut din 2015 si declatati pe proprie raspundere asa cum ati mentionat aici ca apartamentul l-a primit mama modificat si cand au survenit modificarile daca stiti.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.