Forum avocaţi > Litigii

Refuz predare acte asociatie

17-05-2016
Vizitator
Buna ziua,

in data de 18.02.2016 am fost ales presedinte al asociatiei de proprietari(fiind a doua intalnire a Adunarii Generale-prima nu a intrunit cvorumul) si din acea data ma chinui sa recuperez actele de la fostul presedinte, inclusiv stampila asociatiei. Am facut sesizare la Politie si in acelasi timp sesizare la Primaria Sectorului 5 si nimic nu s-a intamplat, ma tot lovesc de refuzul fostului presedinte de a preda actele asociatiei. Raspunsul Politiei si al Primariei sectorului 5 a fost chemarea in instanta a fostului presedinte. In tot acest timp pana in momentul de fata, fostul presedinte cu administratora si cu cenzora au facut "lobby" negativ prin bloc si au incercat sa convinga lumea care a fost la sedinta sa semneze impotriva mea(cu toate ca la sedinta au votat pozitiv) au facut tabel cu acestia. La a doua sedinta au fost prezenti 19 oameni din 54 apartamente din care 17 au votat pentru.Eu locuiesc in acest bloc de aproximativ 3 ani, apartmentul apartinand sotiei mele.

Am rugamintea la dumneavoastra daca se poate sa imi raspundeti la cateva intrebari:
1) Prin casatoria cu sotia mea, sunt indreptatit sa fiu presedintele blocului?
2) Daca pe lista de discutii a Adunarii Generale nu a fost pusa schimbarea presedintelui blocului, si aceasta a fost solicitata pe moment, este valabila aceasta schimbare?
3) Primaria si Politia au propus ca sa actionam in instanta fostul presedinte pentru predarea actelor. Cat dureaza acest proces?Si care ar fi rezultatul probabil al acestui proces?

Imi cer scuze daca este vreun mesaj de acest gen postat, dar din lipsa de timp am incercat sa va adresez aceste intrebari direct.

Va multumesc,
Cosmin
Răspunde
 27-05-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu puteti fi presedinte daca nu sunteti proprietar al unui imobil din acel condominiu.

Prin căsătorie nu deveniți proprietar al bunurilor proprii ale soției.

Revocarea dvs din funcție tb facuta insa tot printr o adunare generala legal convocată. Pana atunci ramane valabil ceea ce a decis adunarea anterioară.

Un eventual ds in instanță durează aproximativ 1 an

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-05-2016
Vizitator
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Am rugămintea să mă ajutați cu o ultima informație.Oamenii din bloc vor să îl dăm în judecată pe președinte ca nu dorește să predea actele.Eu neavand calitatea de proprietar, în instanță acest lucru ar fi un impediment?Ar fi un lucru care ar duce la pierderea procesului?
Mulțumesc mult,
Cosmin Balan
Răspunde
 28-05-2016
Vizitator
Balan Cosmin a scris pe 27-05-2016:
Ar fi un lucru care ar duce la pierderea procesului?
Mulțumesc mult,
Cosmin Balan

Da, vi s-ar invoca exceptia lipsei calitatii procesuale de la primul termen si s-ar respinge actiunea "de pe scaun".
Răspunde
 28-05-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu as spune ca se respinge de pe scaun actiunea atata timp cat PV al adunării generale nu este atacat si anulat de instanță

Cât timp calitatea dvs este justificată de acest PV nu se poate invocă cu succes lipsa de calitate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.