Forum avocaţi > Litigii

Pot sa mi revendic dreptul acum dintr o impartiré de gradina nedreapta DIN trecut?

21-05-2016
Vizitator
Tatal meu a murit acum cateva zile.Sunt anuntata ca in trei saptamani ies actele de iesirea DIN succesiune a bunicului meu si cum eu si fratele meu suntem mostenitori trebuie sa semnam iesirea DIN diviziune devenind mostenitori.Intrebarea este daca noi acum putem cere dreptul la un teren PE care fratii tatalui nostru impreuna cu Bunica mea l au dezbatut si impartit intre ei in urma cu 10 ani.In momentul impartirii gradinii tatal meu a fost declarar disparut(el fiind plecat9 ani in strainatate neluand legatura cu nimeni)putand imparti gradina intre ei fãra a mai chema mostenitorii.Putem revendica la impartiréa acesta partea care ii revenea atunci?Mentionez ca, tot terenul intravilan si extravilan care ne revine la toti mostenitorii acum, este impartit egal .Doar semnstura noastra (mai am un frate) lipseste ptr.a iedi DIN diviziune si a devenind mostenitori.
Răspunde
 21-05-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Daca la acel moment a fost emis un certificat de mostenitor pentru acel teren, atunci va trebui prima data anulat acel certificat si ulterior introdus la masa succesorala.

Problema se pune daca ati cunoscut sau nu emiterea acelui certificat de mostenitor.

Oricum au gresit, pentru ca trebuiau toti fratii sa participe la mostenire.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2016
Vizitator
Nu stiu de nici un certificar de mostenitor.Tatal meu s a despartit de mama mea cand aveam 5 ani.(acum am41).El nu a tinut niciodata (DIN cate am auzit)legatura cu nimeni niciodata DIN familia Lui.(cu noi niciatat).Inainte sa moara a locuit in casa batraneasca (casa batraneasca face parte din gradina)spunandu mi ca mi o lasa mie si fratelui meu.Nu am luat in seama vorbele Lui ptr. Ca nu aveam nici o relatie, (l am vazut dupa 30 de ani )el traind mai mult prin strainatate.Acum am aflat ca nu e propietar PE casa batraneasca.Mentionez ca nimeni DIN familia Lui si nici chiar el nu stiau unde locuiesc la momentul impartirii gradinii,pentr.a putea fi instintata prin posta de acest "certificar de mostenitor" daca a fost eliberat ,binentales.Acum am doua intrbari,va rog:Ce metoda legala au folosit fratii cu Bunica ptr.a face acte de vanzare-c. fãra un mostenitor,si daca mai am vreo Sansa in impartiréa actuala sa recuperez mostenirea DIN gradina?
Răspunde
 22-05-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Singura metoda legala era un contract de vanzare-cumparare incheiat la notar.
Dar, fara certificat de mostenitor nu se putea.
Este esential pentru dvs. de a afla cat mai repede despre existenta actelor, deoarece exista termene in care aceste acte pot fi contestate.

Numai apeland la un birou notarial, veti putea afla de existenta actelor. De asemenea se impun si verificari la OCPI si Arhivele Nationale. Veti avea nevoie si de un avocat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.