Buna ziua!Mi-am inceput activitatea in 12.05.2016 cu contract de munca,fiind angajata cu o fractiune de norma in functia de ajutor programator la o firma de web designer.Inainte de a-mi intocmi contractul de munca contabilul si acela la insistentele mele,deoarece in 2 zile am adus actele necesare pentru intocmirea sa,am lucrat 11 zile.In contractul de munca am un salariu brut lunar de 1071 lei si data la care se face plata salariului este de 25 ale lunii.In data de 30.05.2016,ultima zi in care am fost la birou,patronul mi-a cerut sa nu ma mai prezint la birou o vreme,deoarece trebuia sa plece din oras pentru a rezolva niste probleme.Datorita job-ului am putut muncii si de acasa,lucru pe care mi l-a cerut dumnealui.In data de 24.06.2016 vazand ca patronul nu imi mai raspunde la mesaje si la telefon,am decis sa merg la birou pentru a vedea daca bunurile sale mai sunt acolo.Asa cum am banuit,biroul era gol,in data de 30.05 mi-a spus ca intentioneaza sa inchida biroul si sa mute afacerea in mediul online pe motiv ca platea prea mult la chiria pentru spatiu,insa nu mi-a spus cand are de gand sa faca asta.Tot in aceeasi zi am formulat o plangere impotriva sa la ITM si Politia economica,deoarece pana la ora actuala nu mi-a platit salariul si era mai mult decat evident ca nu intetioneaza sa faca asta.Cei de la politie nu pot face nimic,fiindca neplata salariului nu tine de competenta lor.De la ei urmeaza sa primesc raspuns in scris si ii mai astept pe cei de la ITM sa-si faca treaba.Am purtat o discutie cu o doamna de la ITM care nu stiu daca se ocupa de cazul meu,deoare aceasta nu s-a prezentat,iar dialogul l-am avut la secretariat fara sa fiu chemata de ei.Doamna mi-a spus ca va fi o problema recuperarea banilor,deoarece nu se stie ce se va face cu absentele mele nemotivate de la birou,dar eu nu mai am la ce birou sa ma prezint,fiindca este gol,plus ca nu am primit nicio notificare acasa,prin care sa mi se ceara sa ma prezint la munca si angajatorul nu are ceva inscris care sa ateste ca mi-a cerut sa nu ma mai prezint la birou cum nici eu nu am.Urmatorul pas pe care vreau sa-l fac este sa-l chem in judecata pe motiv ca nu mi-a platit salariul,nu m-a instiintat ca a inchis biroul si pentru ca nu mi-a comunicat situatia economica si financiara a firmei.Mi-a spus ca asteapta niste bani pentru a ma plati pentru cele 11 zile incepandu-mi activitatea din 21.04.2016 fara contract de munca si de la un fost angajat am aflat ca nu isi mai permitea sa plateasca salariile,motiv pentru care multi dintre fostii angajati nu si-au primit salariile.Intrebarea este,am sanse sa obtin in instanta banii pe salariu si cele 11 zile,plus daune interese?Mentionez ca la data de 8.07.2016 contractul de munca era inca activ.
|
|