Forum avocaţi > Litigii

Cum anulez o executare silita dupa ce am pierdut casa

15-09-2016

Buna ziua . Am luat in 2007 un credit cu garantie imobiliara , de 40.000 euro . nu am mai putut achita ratele dupa cativa ani , iar in 2012 luna noiembrie am fost executat silit de biroul executorilor judecatoresti si asociatii ...X ! cu dosar executare 612/2012

acum in 2016 luna 09 primesc de la ei comunicare ca pana la concurenta sumei de 18324 euro + 9746 lei debit + onorariu judecatoresc se infiinteaza poprire pe salariu la solicitarea " suport colect "

ce posibilitati am sa anulez poprirea ?
Răspunde
 16-09-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Ar trebui sa faceti o contestatie la executare, ocazie cu care se poate invoca atat prescriptia dreptului de a cere exectuarea silita (din 2012 pana in 2016 este o diferenta de 4 ani, iar daca nu s-au mai facut acte de executare silita intre timp exista posibilitatea de a fi intervenit prescriptia unui potential rest de plata), cat si orice alte chestiuni legate de cuantumul pretinsei creante ramase in urma executarii silite.
In lumina ultimelor hotarari pronuntate de instante judecatoresti, se poate invoca inclusiv faptul ca prin cesionarea creantei (ipoteza plauzibila din moment ce sunteti urmarit de "suport colect") s-a pierdut caracterul de titlu executoriu al contractului de creditare. Cu alte cuvinte, doar societatea bancara va poate executa silit in temeiul contractului de creditare, nu si alte societati care ar fi dobandit creanta ulterior.
Va recomand, in situatia in care exista posibilitatea financiara, sa va adresati unui avocat pentru a clarifica situatia.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2016
Vizitator
Cat costa un astfel de proces ?
Răspunde
 19-09-2016
Vizitator
Buna seara am lucrat 5 ani la o firma patronul ma ajutat cu bani sa cumpar o casa neam anteles verbal ca an cazul an care plec din firma sa continui platadatoriei acum ca am bagat demisia patronul vrea sa facaprin banca cu notar sa ramana casa gaj an caz de ne plata.,casa e pe numele meu fara clauze sau altceva va rog sa ma lamuriti ce sa fac
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.