Forum avocaţi > Litigii

Oprire construcție etaj ilegal

03-10-2016

Pe terenul de langa blocul in care locuiesc (constructie care are doar parter + etaj + mansarda) se construiește un alt bloc pentru care inițial s-a luat autorizație de construcție p + 3. Acum dezvoltatorul vrea sa mai ridice un etaj pentru care sa obțină o reautorizare si in care acel etaj sa apara ca mansarda. Doresc sa specific ca puz-ul in zona in care se construiește (Popesti-Leordeni )din cate știu eu nu mai e valabil de câțiva ani.
Conform art. 3 din Normele de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 119/2014, amplasarea clădirilor destinate locuinţelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minimum 1,5 ore la solstiţiul de iarnă, a încăperilor de locuit din clădire şi din locuinţele învecinate lucru pe care acest nou bloc cred ca nu-l respecta.
Intrebarea mea e cum pot obține interdicția de a se construi acest etaj suplimentar. Ce pasi am de urmat.
Răspunde
 04-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Ar trebui sa urmariti la primaria locala daca se emite autorizatie de construire pentru noua constructie. Daca se emite, aceasta poate fi atacata in instanta si se poate cere anularea acesteia in procedura contenciosului administrativ.
In mod normal, daca prin construirea unui bloc sunt afectate si fondurile vecine, ar trebui cerut acordul tuturor vecinilor afectati, insa in practica autorizatiile de construire se emit de autoritatile locale si fara indeplinirea conditiilor legale.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2016

Problema mea e ca dezvoltatorul deocamdată nu are autorizație emisa pentru încă un etaj pe lângă cele trei ridicate deja, dar cu toate astea el îl ridica și pe al 4-lea în speranța că va obține apoi autorizația. Ce e de făcut în cazul acesta. De ce sa aștept sa vad ce reautorizare obține. Poate dacă aștept pana iese reautorizarea de la primărie el deja rezerva sau vinde apartamente la acel etaj. Eu apoi ce mai fac daram casele la oameni?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.